GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Štrajkat će i kabinsko osoblje Lufthanse

Štrajkat će i kabinsko osoblje Lufthanse
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2024 / 16:05
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Osim Lufthansinog zemaljskog osoblja, štrajkat će i kabinsko osoblje njemačkog zrakoplovnog prijevoznika. Štrajk, čiji datum još nije poznat, podržalo je 96 posto članova sindikata Ufo, javlja njemačka novinska agencija dpa. Kabinsko osoblje također traži veće plaće.

Priopćenje kabinskog osoblja dolazi u vrijeme kada zemaljsko osoblje njemačkog zračnog prijevoznika štrajka tražeći veće plaće. Štrajk, četvrti od početka veljače, započet će večeras, a trajat će do subote ujutro. Pridružit će joj se zaštitari u zračnim lukama u Frankfurtu i Hamburgu.

Nekoliko letova između Brnika i Njemačke također je otkazano zbog štrajka Lufthansinog zemaljskog osoblja. Već danas neće biti večernjih dolazaka iz Frankfurta, za četvrtak i petak svi dolasci i odlasci iz ili za Frankfurt i München, au subotu se otkazuje jutarnji let za Frankfurt.

Šef sindikata Ufo, Joachim Vazquez Bürger, istaknuo je nakon glasanja o štrajku da je kabinsko osoblje odlučno izabrati bolje uvjete rada. Dodao je, međutim, da se štrajk ipak može izbjeći.

"Otvoreni smo za razumne ponude poslodavca", rekao je.

Ufo zahtijeva povećanje plaća od 15 posto za oko 18.000 članova kabinskog osoblja Lufthanse i nešto manje od 1.000 zaposlenika u svojoj podružnici Cityline u razdoblju od 18 mjeseci. Ufo, poput sindikata Verdi, koji zastupa osoblje zemaljske službe, također zahtijeva inflacijski dodatak od 3000 eura i veće bonuse.

Pregovori s prijevoznicima Lufthansom i Citylineom vode se odvojeno, a Ufo je posljednje ponude poslodavca ocijenio nedostatnima.

Tagovi: lufthansa, štrajk
PROČITAJ I OVO
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE