GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Studenac akvizicijom La-vor Tradea nastavlja širiti mrežu u Istri

Studenac akvizicijom La-vor Tradea nastavlja širiti mrežu u Istri
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.12.2023 / 10:44
Autor: SEEbiz
OMIŠ – Hrvatski maloprodajni lanac Studenac preuzeo je La-vor Trade, trgovački lanac sa sjedištem u istarskom Buzetu. Radi se o tvrtki s kvalitetnim poslovnim modelom, rezultatima i prepoznatljivošću brenda.

U Istri tako sada posluje njihovih 16 prodavaonica i to na izvrsnim lokacijama s prosječnim površinama od oko 200 metara četvornih. Tom akvizicijom će sada u mrežu Studenca ući i nešto više od 200 zaposlenika La-vor Tradea s čime će taj domaći lanac imati više od 6500 zaposlenika diljem Hrvatske.

Studenac tako 2023. završava u skladu s najavama za akvizicije, odnosno s trećom ovogodišnjom akvizicijom, nakon Špar Trgovine u kolovozu i Strahinjčice u svibnju. Naime, odmah nakon preuzimanja, La-vor Trade će početi postupno prelaziti pod okrilje Studenca. Time će kupci moći iskoristiti sve prednosti dobrosusjedske atmosfere u 109 dućana Studenca koji će sada biti rasprostranjeni po Istri. Iz Studenca su uvjereni da će sinergijom nacionalne snage i lokalne prepoznatljivosti, nastaviti pratiti i ispunjavati svakodnevne potrebe kupaca, kako lokalnog stanovništva tako i turista.

„Studenac je svoju nacionalnu prisutnost počeo graditi upravo u Istri i to preuzimanjem Istarskih supermarketa još 2019. godine. Od tada smo, u ovih proteklih pet godina, svoju poslovnu strategiju usmjerili na izgradnju dućana susjeda. Istim smjerom planiramo nastaviti i dalje. Naš koncept želi kupcima omogućiti brzu i jednostavnu kupovinu svega što im je potrebno i to bez sjedanja u automobil ili javni gradski prijevoz, u skladu s ubrzanim životnim stilom. Poslovni uspjeh i odlični ovogodišnji rezultati Studenca potvrđuju da je na toj ideji moguće zadržati i nastaviti jačati lojalnost kupaca. Uvjereni smo da će nam naše iskustvo u Istri omogućiti daljnje učvršćivanje povezanosti s kupcima u tom dijelu Hrvatske, sada kroz mrežu La-vor Tradea“ izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Studencu je u svim dosadašnjim akvizicijama uvijek bilo važno povjerenje zaposlenika pa će tako i nešto više od 200 zaposlenika La-vor Tradea postupno integrirati u svoju mrežu zadržavajući prednosti koje su imali do sada, odnosno nadogradit će ih onima koje već postoje u mreži Studenca. Također, ulaganjima u prodajnu mrežu, zaposlenike i modernizaciju procesa razvijat će poslovanje tog istarskog maloprodajnog lanca.

„Uspješno smo zaključili proces prodaje naše kompanije Studencu i zadovoljni smo jer smo za naše cjelokupno poslovanje zajednički pronašli rješenje za nastavak u budućnosti. Naši dosadašnji zaposlenici nastavit će raditi pod okriljem Studenca i vjerujem da će biti motivirani za nastavak svog poslovnog razvoja i napredovanja. Također, vjerujem da će snažna tržišna pozicija Studenca, u kombinaciji s našim visoko motiviranim i predanim zaposlenicima, biti dobitna formula uspjeha. Zahvaljujem se svim dosadašnjim zaposlenicima na predanom radu i zalaganju, sa željama da jednako tako nastave i s novim vlasnikom“ rekao je Igor Bodrožić, dosadašnji vlasnik La-vor Tradea.

Novo preuzimanje predstavlja nastavak neprekidnog rasta koji je Studenac ostvarivao proteklih godina s namjerom da svoj koncept susjedskih dućana približi svim potrošačima u Hrvatskoj. Poslovni cilj Studenca je nastaviti širiti svoju prisutnost diljem Hrvatske, bilo da se radi o organskom rastu ili akvizicijama.

Tagovi: Studenac, trgovina, Istra, La-vor Trade
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE