GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Studenac na prodaju, evo tko je zainteresiran

Studenac na prodaju, evo tko je zainteresiran
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2023 / 08:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što su, prema pouzdanim informacijama, početkom godine za konzultanta izabrali poljsku podružnicu JP Morgana, a potom angažirali još jednu dodatnu savjetodavnu tvrtku, u rujnu je trebao započeti izlazak (exit) poljskog private equity fonda Enterprise fund VII iz maloprodajnog lanca Studenac.

No budući da zasad nitko od postojećih maloprodajnih lanaca koji posluju u Hrvatskoj nije pokazao interes za preuzimanje Studenca te nije realiziran exit istog poljskog fonda iz Intersporta, Jutarnji list navodi da dobro upućeni u ovaj proces procjenjuju da se ipak neće pokretati formalan proces izlaska Enterprise fund VII iz Studenca nego će se nastaviti razgovori s mogućim investitorima. Tek kad budu imali nekoliko ili barem jedan ozbiljan iskazan interes, doći će i do formalnog pokretanja exita. Investitora će potražiti među alternativnim ulagačima.

Michaeł Kędzia, partner u Enterprise Investorsu odgovoran za Studenac, kratko je za Jutarnji komentirao da trenutno nemaju planove za izlazak iz vlasničke strukture Studenca.

- Jako smo zadovoljni dosadašnjim poslovanjem i fokusirani smo na daljnji rast poslovanja - rekao je Kędzia.

Upravo zbog angažiranja JP Morgana za konzultantske usluge, kao potencijalni investitori navode se ponovno private equity fondovi, neki maloprodajni lanci s istoka ili čak iz Azije, te netko kome trgovina prehrambenim proizvodima nije ‘core business‘, uz zaključak da velikog exita neće biti već će se čekati iskaz interesa nekoga od novih igrača na tržištu.

Tagovi: Studenac, trgovina, Enterprise Investors, JPMorgan, Michal Kedzia, trgovina
PROČITAJ I OVO
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Slovenski prehrambeni lider Panvita Grupa izabrao Mplus kao partnera za strateški rast kroz akvizicije
STRATEŠKI
Slovenski prehrambeni lider Panvita Grupa izabrao Mplus kao partnera za strateški rast kroz akvizicije
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
BERLIN - Zalando je ostvario rast kvalitete i povećao profitablinost u prvom tromjesečju budući da je povećao kvalitetu svog asortimana, zabilježio snažan rast u lifestyle ponudi, učinio iskustvo kupaca inspirativnijim i u svoju mrežu uključio više logističkih partnera.
FAA otvorio istragu inspekcije Boeinga 787
ISTRAGA
FAA otvorio istragu inspekcije Boeinga 787
WASHINGTON - Savezna uprava za zrakoplovstvo priopćila je u ponedjeljak da je otvorila istragu o Boeingu 787 Dreamliner nakon što je proizvođač aviona rekao da su neki zaposlenici počinili "loše ponašanje" tvrdeći da su neki testovi dovršeni.
Atlantska plovidba: Značajan rast EBITDA i marže u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Atlantska plovidba: Značajan rast EBITDA i marže u prvom kvartalu
ANALIZA - Atlantska plovidba objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Počevši od prihoda, oni su iznosili 12 milijuna eura, što je rast od 13% na godišnjoj razini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE