GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Studenac podigao plaće zaposlenicima

Studenac podigao plaće zaposlenicima
ZARADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2023 / 14:20
Autor: SEEbiz
OMIŠ - Kontinuirano ulaganje u razvoj ljudskih potencijala strateški je temelj poslovanja Studenca, maloprodajnog lanca s najvećim brojem trgovina u Hrvatskoj, njih gotovo 1.200. Snažan rast i razvoj kompanije rezultirao je i rastom broja zaposlenika, ali i povećanjem različitih profila radnih mjesta te Studenac tim danas broji gotovo 6.000 zaposlenika.

Tako je plaća u Studencu u 2023. godine porasla za čak 22% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te je danas iznad prosjeka plaća u maloprodajnom sektoru u Hrvatskoj.

Pogodnosti koje su zaposlenici uživali do tada, dodatno su proširene i povećane u 2023. godini pa je tako primjerice uskrsnica ove godine iznosila 100 eura za svakog zaposlenika.

Nastavlja se i praksa nagrađivanja zaposlenika, a uvode se i novi modeli nagrađivanja poput projekta „Mjesec jedan – plaće dvije” u kojem će na mjesečnoj razini zaposlenici triju trgovina s najboljim rezultatima dobiti dvije plaće za navedeni mjesec. Na ovaj način Studenac želi nagraditi i motivirati svoje zaposlenike koji su pokazali izvanredan trud te im pokazati kako je njihov rad i zalaganje prepoznato i cijenjeno unutar kompanije. Svaki mjesec u svakoj od tri područne divizije bit će nagrađen cijeli tim najbolje trgovine.

„ Razvoj ljudskih potencijala u Studencu temelji se na kontinuiranom višegodišnjem radu na različitim područjima brige i rada sa zaposlenicima. Tako i ove godine vrlo ozbiljno nastavljamo s kreiranjem strategija i smjernica sustavnog ulaganja u naše zaposlenike, kako širenjem već postojećih tako i uvođenjem novih pogodnosti te poticanjem na usavršavanja, nadogradnju postojećih znanja i vještina te mogućnosti napredovanja. Snažan rast i razvoj naše kompanije koje prati povećanja postojećih te uvođenje brojnih novih radnih mjesta i pozicija otvara nam prilike za napredovanja i profesionalni razvoj svih naših zaposlenika. Tako je unazad dvije i pol godine napredovalo 30% zaposlenika na specijalističke, ekspertne ili rukovodeće pozicije te 10 % zaposlenika unutar maloprodaje, od radnog mjesta prodavača do pozicije zamjenika voditelja ili voditelja prodavaonice”, izjavila je Tatjana Jukić, direktorica Sektora ljudskih potencijala u Studencu te dodala kako se pri otvaranju novog radnog mjesta uvijek prednost daje kolegama unutar kompanije koji imaju priliku napraviti korak više u svojoj karijeri.

Posebna pažnja u Studencu posvećuje se integracijskom procesu i prilagodbi zaposlenika akviziranih kompanija, poput Lonie i Pema u 2022. godini, kada se Studenac timu pridružilo oko čak 1.700 novih kolega ili ovogodišnje akvizicije Strahinjčice s gotovo 200 zaposlenika. U zadnje dvije i pol godine Studenac je gotovo udvostručio broj zaposlenika.
Veliki broj pridruživanja zaposlenika iz drugih kompanija složeni je proces te mu se pristupa sustavno, organizirano i pažljivo, uvijek stavljajući na prvo mjesto dobrobit i zadovoljstvo novih
kolega. Na tom putu u Studencu posebnu pažnju pridaju transparentnom i dvosmjernom komuniciranju od prvog dana te mentorskom procesu i edukaciji koji ga prate i olakšavaju prilagodbu što je temelj uspješnog provođenja integracijskih procesa. Zaposlenici koji su se kompaniji pridružili akviziranjem drugih lanaca pri tom zadržavaju sve radno-pravne uvjete od prije uz dodatne benefite koje imaju svi ostali zaposlenici Studenca. Također, tu je i veća mogućnost napredovanja i otvaranja novih radnih pozicija unutar brzorastuće Studenac mreže
„S ulaganjima i brigom za naše zaposlenike, najvažnije ambasadore kompanijskih vrijednosti, nastavljamo i dalje te već sad razmišljamo o strategiji za 2024. godinu. Uz financijske i druge pogodnosti koje planiramo uvesti ili modificirati postojeće, želja nam je da se naši zaposlenici osjećaju ugodno u našem timu, da sudjeluju u daljnjem kreiranju pozitivne radne atmosfere te ispune koliko je više moguće svoje poslovne i osobne potencijale“, zaključila je Jukić.

Tagovi: Studenac, plaće
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE