GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SunExpress pokreće dvije nove aviolinije iz Sarajeva prema Turskoj

SunExpress pokreće dvije nove aviolinije iz Sarajeva prema Turskoj
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2024 / 07:04
Autor: SEEbiz / klix.ba
SARAJEVO - U hotelu Hills u Sarajevu u utorak je ozvaničena saradnja između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i aviokompanije SunExpress te je najavljeno uspostavljenje nove dvije direktne aviolinije za Tursku.

Kako je naglašeno i ranije najavljeno, Sarajevo će uz ovu kompaniju biti povezano direktno sa Izmirom, ali i Antalijom te će se letovi izvoditi dva puta sedmično.

"Danas smo se okupili kako bismo ozvaničili početak saradnje Međunarodnog aerodroma u Sarajevu. Uvode se dvije nove direktne linije za Izmir i Antaliju. To dolazi kao posljedica naših javnih programa, odnosno programa koje je usvojila vlada prošle godine subvencioniranja aviosaobraćaja, a sve u cilju povećanja broja turista. Radujemo se saradnji. Ova kompanija dugo godina posluje na tržištu i u suvlasništvu je Turkish Airlinesa i Lufthanse. Nadamo se da će se uskoro završiti novi javni pozivi i uspostaviti nove direktne linije, naročito za zemlje Skandinavije", rekao je Zlatko Mijatović, ministar privrede KS.

SunExpress će iz Sarajeva pokrenuti letove za Izmir i Antaliju, a WizzAir za Rim, London i Abu Dhabi

Povodom uspostavljanja novih linija komentar je dao i premijer KS Nihad Uk.

"Još jedan lijep trenutak za Kanton Sarajevo. Dodatne dvije destinacije s kojim ćemo naš grad povezati s drugim metropolama. Kako smo obećali, ovu godinu ćemo zaokružiti na nekih 15-ak novih destinacija u odnosu na prethodnu godinu. S ovim gradovima nećemo stati, najavljujemo i nove gradove koji će u narednom mjesecu biti obznanjeni", ističe premijer Kantona Sarajevo.

Detalje saradnje objasnio je predstavnik SunExpressa za Balkan Veljko Marković.

"Drago nam je što počinjemo letove za Sarajevo. Bit će dva leta sedmično za Izmir i dva za Antaliju. Nadamo se uspjehu i da će sve biti kako treba. Interesovanje je veliko, rezervacije idu u odličnom pravcu. Smatramo da Sarajevo može prerasti i u destinaciju gdje će se letovi obavljati tokom cijele godine. SunExpress istražuje nova tržišta i BiH je došla na listu", naglasio je.

Na kraju, govorio je i o cijenama letova.

"Kreću se od 110 eura povratne karte Sarajevo - Antalija - Sarajevo. Sve zavisi od punjenja aviona. To je neki početak. U opciji SunExpressa ne mora ići samo Antalija i Izmir već preko Antalije imamo i druge konekcije za destinaciju u Tursku. Imamo destinacije i za Samarkand i Azerbejdžan", zaključio je Marković.

Tagovi: SunExpress, Sarajevo, Turska, WizzAir
PROČITAJ I OVO
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE