GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Talijanski PMP Industries 40 miliona eura u novi pogon u Laktašima

Talijanski PMP Industries 40 miliona eura u novi pogon u Laktašima
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2023 / 07:38
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - U utorak, 30. maja, potpisan je sporazum kojim će talijanska kompanija PMP Industries otvoriti pogon u Laktašima.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić i vlasnik kompanije Luiđino Poco, a proizvodni pogon biće izgrađen u poslovnoj zoni Aleksandrovac. Vrijednost ove investicije je 40 miliona eura, a u novom pogonu će se proizvoditi komponente za drobilice, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji je prisustvova događaju, istakao je će ova vrijedna investicija donijeti veći broj radnih mjesta Laktašima i okolnim mjestima

- Današnjim sporazumom stavljen pečat na izuzetnu saradnju - rekao je Višković.

Gradonačelnik Laktaša rekao je da će korist od otvaranja pogona kompanije u Laktašima imati građani i okolnih zajednica jer će se zapošljavati i ljudi iz drugih mjesta, te da su plate u ovoj firmi iznad prosjeka.

Vlasnik kompanije PMP Industries rekao je da je riječ o investiciji koju će ova kompanija realizovati u Aleksandrovcu, a koja će donijeti korist za obje strane.

- Ovo je izuzetno važan događaj za nas. O tome smo danas pričali. Projekat koji će biti realizovan biće izuzetno tehnološki napredan. Na području Aleksandrovca biće osnovana tehnološki napredna kompanija koja će sigurno biti od koristi za obje strane - istakao je Poco.

Kompanija PMP Industris uspješno posluje u Republici Srpskoj još od 2006. godine, kada je u Gradišci osnovan PMP Јelšingrad.

Kako je rečeno tokom posjete, ova fabrike je od privatizacije, 2006. godine do danas, izrasla u jednog od evropskih lidera u proizvodnji šasija za mašine.

Istaknuto je da se najveći dio ovogodišnjih investicija ove kompanije odnosi na ulaganje u Republiku Srpsku (40 miliona eura), dok će 30 miliona evra biti uloženo u njihove pogone u Italiji, a 10 miliona evra u pogon u Kini.

PMP Industries, koja u matičnoj firmi u Kozeanu zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone i u Indiji i Maleziji, dok su u Brazilu i SAD-u smješteni njihovi centri za podršku.



Tagovi: PMP Industries, Laktaši
PROČITAJ I OVO
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Slovenski prehrambeni lider Panvita Grupa izabrao Mplus kao partnera za strateški rast kroz akvizicije
STRATEŠKI
Slovenski prehrambeni lider Panvita Grupa izabrao Mplus kao partnera za strateški rast kroz akvizicije
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
BERLIN - Zalando je ostvario rast kvalitete i povećao profitablinost u prvom tromjesečju budući da je povećao kvalitetu svog asortimana, zabilježio snažan rast u lifestyle ponudi, učinio iskustvo kupaca inspirativnijim i u svoju mrežu uključio više logističkih partnera.
FAA otvorio istragu inspekcije Boeinga 787
ISTRAGA
FAA otvorio istragu inspekcije Boeinga 787
WASHINGTON - Savezna uprava za zrakoplovstvo priopćila je u ponedjeljak da je otvorila istragu o Boeingu 787 Dreamliner nakon što je proizvođač aviona rekao da su neki zaposlenici počinili "loše ponašanje" tvrdeći da su neki testovi dovršeni.
Atlantska plovidba: Značajan rast EBITDA i marže u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Atlantska plovidba: Značajan rast EBITDA i marže u prvom kvartalu
ANALIZA - Atlantska plovidba objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Počevši od prihoda, oni su iznosili 12 milijuna eura, što je rast od 13% na godišnjoj razini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE