GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Triglav upozorava na manju dobit zbog Uredbe o dopunskom zdravstvenom osiguranju

Triglav upozorava na manju dobit zbog Uredbe o dopunskom zdravstvenom osiguranju
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2023 / 07:41
Autor: SEEbiz / Intercapital
ANALIZA - Triglav je ovih dana izdao upozorenje na dobit zbog toga što je slovenska vlada odredila maksimalnu cijenu premija dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Na temelju vjerojatnog scenarija, kako navodi Triglav, procjenjuje se da bi se planirani EBT Grupe za 2023. mogao smanjiti za 25-40% u usporedbi s prvotno planiranim rasponom od 95-110 milijuna eura.

Jutros je Triglav izdao upozorenje na dobit, kao rezultat što je slovenska vlada odredila maksimalnu cijenu premije dopunskog zdravstvenog osiguranja. Uredbom je uvedena trenutna regulacija cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja, čime je Grupa obvezna nastaviti provoditi dopunsko zdravstveno osiguranje do njegovog ukidanja. Uredba će biti na snazi do kraja 2023. godine, no očekuje se da će se i prije njenog isteka Zakon izmijeniti na način da se ukine postojeći sustav dopunskog zdravstvenog osiguranja. Kako je navedeno, “Koncert podržava što skoriju izmjenu navedenog zakona, jer iznos premije, koji je određen Uredbom, nije dostatan za pokriće potraživanja dopunskog zdravstvenog osiguranja. “

Kao rezultat navedenog, Triglav procjenjuje da bi se njegov EBT za 2023., koji je prvotno planiran u rasponu od 95-110 milijuna eura, mogao smanjiti za oko 25-40% zbog gubitka u segmentu zdravstvenog osiguranja. U slučaju da se dopunsko zdravstveno osiguranje ukine zakonom od 1. rujna 2023., Grupa procjenjuje da će gubitak iz zdravstvenog osiguranja smanjiti EBT Grupe za 25%. U scenariju da dopunsko zdravstveno osiguranje ne bude ukinuto zakonom, a Uredba se nastavi primjenjivati do kraja 2023. godine, spomenuti utjecaj mogao bi biti i veći i rezultirati 40% nižim EBT-om.

Tagovi: Triglav, dopunsko zdravstveno osiguranje
PROČITAJ I OVO
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE