GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turkish Airlines planira kupiti čak 600 aviona

Turkish Airlines planira kupiti čak 600 aviona
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2023 / 21:44
Autor: SEEbiz / klix.ba

ANKARA - Turkish Airlines će u lipnju naručiti ukupno 600 novih aviona koji će biti isporučeni u roku od deset godina, rekao je u četvrtak predsjednik kompanije Ahmet Bolat.

Bolat je rekao da će se narudžba sastojati od 400 uskotrupnih i 200 širokotrupnih zrakoplova, a flota će se povećati na 810 zrakoplova do 2033. godine.

"Tijekom IATA-e objavit ćemo narudžbe. Pri kraju smo razgovora s jednim od velikih proizvođača. Naručit ćemo oko 600 aviona", rekao je Bolat novinarima na konferenciji za novinare povodom lansiranja obnovljenog koncepta hrane tijekom leta.

U Istanbulu će se od 4. do 6. lipnja održati sastanak na vrhu Međunarodnog udruženja zračnog prometa.

Bolat je također rekao da su vrlo blizu dogovora s Boeingom za dio narudžbe, ali nije iznio dodatne detalje.

Turkish Airlines bi mogao naručiti ostatak novih aviona "od drugog proizvođača" na Farnborough Airshowu također u lipnju, dodao je Bolat.

Osvrnuvši se na izbore u Turskoj, rekao je kako očekuje da će vrhovni menadžment kompanije nastaviti s radom nakon glasovanja kako bi Turkish Airlines mogao provesti svoj desetogodišnji plan rasta.

Tagovi: Turkish Airlines, Ahmet Bolat
PROČITAJ I OVO
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
NESREĆA
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
KARLOVAC - Dva su radnika karlovačke tvrtke HS Produkt ozlijeđena prilikom testiranja oružja.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
STRATEŠKI
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
BERLIN - Zalando je ostvario rast kvalitete i povećao profitablinost u prvom tromjesečju budući da je povećao kvalitetu svog asortimana, zabilježio snažan rast u lifestyle ponudi, učinio iskustvo kupaca inspirativnijim i u svoju mrežu uključio više logističkih partnera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE