GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U 3. maju isplaćene plaće

U 3. maju isplaćene plaće
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2023 / 19:42
Autor: SEEbiz
RIJEKA - U Brodogradilištu 3. maj, koje posluje s velikim gubicima, napokon su isplaćene plaće za rujan. Nadzorni odbor rješenje vidi u pokretanju tvrtke kćeri i eventualnoj prodaji zdrave jezgre riječkoga škvera, no prethodno je nužno osigurati poslove za nastavak djelatnosti.ima detalje.

Trećemajici iz mjeseca u mjesec strepe hoće li plaću dobiti. Za rujan su dobili tek krajem protekloga tjedna, međutim postavlja se pitanje što će biti u budućnosti.

- Mogu potvrditi da je Nadzorni odbor dao nalog Upravi da iznađe modele rješenja ove situacije. Treba osigurati financiranje dovršetka gradnje 527 za kanadskog naručitelja. S obzirom da je Treći maj u restrukturiranju djelatnost će se prebacivati sukcesivno na tvrtku kćer koja će ići u privatizaciju. Prodajom te tvrtke namirit će se vjerovnici u Trećem maju d.d., kazao je predsjednik Nadzornog odbora Brodogradilišta 3. maj Juraj Šoljić.

- Ono što znamo iz komunikacije sa Vladom i resornim ministarstvom - dio će ostati u državnome vlasništvu, kako bi se pratio cijelokupni proces nastavka djelatnosti brodogradnje u Rijeci, dodao je Šoljić.

Novo društvo je dokapitalizirano i nema razloga nove ugovore ugovarati na novo društvo, smatra Šoljić. Dodao je kako Treći maj uz dovršetak gradnje 527 ima ugovoren dosta velik posao izgradnje pontona za Lenac.

Vjeruje i da će se početi na gradnji jednog velikog broda koji je "trebao doći iz drugog brodogradilišta". Optimizam postoji, kao i vjere da tvrtka kćer Trećeg maja neće doživjeti istu sudbinu kao što je bilo sa Uljanikom d.d.

Tagovi: 3, maj, Uljanik, brodogradnja
PROČITAJ I OVO
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
NESREĆA
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
KARLOVAC - Dva su radnika karlovačke tvrtke HS Produkt ozlijeđena prilikom testiranja oružja.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
STRATEŠKI
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
BERLIN - Zalando je ostvario rast kvalitete i povećao profitablinost u prvom tromjesečju budući da je povećao kvalitetu svog asortimana, zabilježio snažan rast u lifestyle ponudi, učinio iskustvo kupaca inspirativnijim i u svoju mrežu uključio više logističkih partnera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE