GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Brodosplitu položena kobilica za polarni kruzer

U Brodosplitu položena kobilica za polarni kruzer
ŠKVER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2020 / 15:02
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Kobilica za novogradnju 485 - brod za krstarenja polarnim područjima koji će nositi ime Janssonius, položena je u utorak u Brodosplitu.

Radi se o brodu namijenjenom polarnim ekspedicijama po Antartiku i Arktiku. Naručitelj je tvrtka Oceanwide Expeditions.

Brod je dug 108,6, a širok 17,6 metara. Brzinu od 15 čvorova osiguravaju dva glavna motora ukupne snage 4260 kilovata.

Na brodu o kojem će brinuti 78 članova posade, istovremeno će moći biti ukrcano 194 putnika koji će biti smješteni u 81 kabinu. Osim standardnih, na raspolaganju će im biti kabine s dvije i četiri sobe, pa sve do velikih apartmana.

Brod će ispunjavati zahtjeve Lloyd Registra za plovila Polar Class 6, a na svoju prvu plovidbu s putnicima će krenuti u ljeto sljedeće godine.

Predsjednik uprave Brodosplita Tomislav Debeljak je podsjetio kako je to brodogradilište lani isporučilo polarni kruzer Hondius koji je odradio svoju prvu arktičku i antarktičku sezonu, a novi brod nastavak je uspješne suradnje Brodosplita i nizozemskog brodovlasnika.

Pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak je podsjetio kako je Hrvatska Brodosplitu izišla u susret sa stotinjak milijuna eura jamstava.

"Poštujemo sva pravila Europske komisije, ne narušavamo tržišno natjecanje i to je način na koji država vidi buduću suradnju i buduću podršku sektoru brodogradnje", kazao je Novak.

Tagovi: Brodosplit, Tomislav Debeljak, polarni kruzer, Zvonimir Novak
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE