GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Dijamantu najveća pojedinačna investicija Fortenova grupe

U Dijamantu najveća pojedinačna investicija Fortenova grupe
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2023 / 07:39
Autor: SEEbiz
ZRENJANIN - U kompaniji Dijamant, članici Fortenova grupe, predstoji investicioni ciklus u vrijednosti od 32,6 miliona eura, što predstavlja i najveću pojedinačnu investiciju Fortenova grupe.

Investicija je namijenjena za pogone za primarnu preradu suncokretovog i sojinog zrna, presovanje i ekstrakciju sirovog ulja, utakanje rafinisanog ulja u bocu i kotlovskog postrojenja na biomasurekao je u razgovoru za Politiku. Filipos Nanopulos, direktor marketinga i razvoja kompanije Dijamant.

- Završetak svih segmenata planiran je za prvu polovinu naredne godine, a sada nas očekuje početak izgradnje nove točione za punjenje boca ulja, koja će omogućiti uvećanje kapaciteta i efikasniju realizaciju svakodnevnog rada, objasnio je Nanopulos.

Kompleksan projekat kakav je izgradnja fabrike, prilika je za dalji razvoj kompanije, plasiranje proizvoda na nova tržišta, ali i za otvaranje novih radnih mesta. S druge strane, model zapošljavanja definisan je i ugovorom koji je„Dijamant potpisao sa Ministarstvom privrede, a u cilju subvencionisanja izgradnje fabrike, i po kojem će Dijamant u naredne dve godine angažovati najmanje 30 novih radnika.

Svjetsko tržište sirovog i rafinisanog ulja suncokreta, usljed globalne krize, prvo je destabilizovano porastom tražnje i cijena, a potom povećanjem ponude i drastičnim snižavanjem cijene.

- Iako su predviđanja za dalje prilike u ovom trenutku nezahvalna, ima naznaka stabilizacije, a nama je važno da je Dijamant i u novonastalim okolnostima uspio da održi proizvodnju u punom kapacitetu, ostane stabilan partner našim partnerima i odgovori na potrebe potrošača na tržištima gdje nastupamo. Tokom 2022. godine proizveli smo više od 60 miliona litara ulja, 15.000 tona margarina, oko 7.500 tona majoneza i preliva i oko 114.000 tona proizvoda za potrebe konditorske, pekarske i industrije stočne hrane, naglasio je Nanopulos.

Tagovi: Dijamant, Fortenova grupa, Filipos Nanopulos
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE