GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U makedonskim zračnim lukama za trećinu više putnika nego lani

U makedonskim zračnim lukama za trećinu više putnika nego lani
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2023 / 20:53
Autor: SEEbiz
SKOPJE - Broj putnika u makedonskim međunarodnim zračnim lukama Ohrid i Skoplje u prvih je devet mjeseci ove godine dosegnuo 2,36 milijuna, što je 30,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Broj putnika u rujnu porastao je za 17,9 posto na 308.555 u odnosu na lanjski rujan.

d siječnja do rujna u dvije međunarodne zračne luke u Sjevernoj Makedoniji zabilježena su 17.683 leta, što je 19,3 posto više nego u prvih devet mjeseci 2022. U rujnu je zabilježeno 2339 letova, što je 16,1 posto više nego u rujnu prošle godine. Kako prenosi makedonska tiskovna agencija MIA, poruka je grupacije Aeroports de Paris (ADP).

ADP posjeduje 46 posto turske grupe TAV Airports, koja također upravlja međunarodnim zračnim lukama u Skoplju i Ohridu.

Specijalizirani portal Ex-Yu Aviation nedavno je objavio kako su komercijalne zračne luke u zemljama bivše Jugoslavije primile ukupno više od 22,24 milijuna putnika u prvih osam mjeseci ove godine. Ujedno je Beograd svrstan među 75 najprometnijih zračnih luka u Europi.

Jedanaest zračnih luka zabilježilo je najveći promet putnika u prvih osam mjeseci. Među njima su Beograd, Zagreb, Priština, Skoplje, Podgorica, Zadar, Tuzla, Banjaluka, Niš, Osijek i Kraljevo.

Tagovi: aERODROM sKOJE, Aeroports de Paris, aERODROM oHRID
PROČITAJ I OVO
Mate Rimac: Htio sam pomoći Livnu, ali nakon svega odustajem
ODLUKE
Mate Rimac: Htio sam pomoći Livnu, ali nakon svega odustajem
ZAGREB - Poduzetnik Mate Rimac oglasio se na Facebooku povodom napisa o navodnoj sabotaži njegovog projekta u Livnu.
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
ŠTRAJK
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
VARAŽDIN - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE