GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U okviru 10. jubilarnog Ininog Zelenog pojasa INA će podržati 15 održivih projekata

U okviru 10. jubilarnog Ininog Zelenog pojasa INA će podržati 15 održivih projekata
ODRŽIVOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2023 / 11:35
Autor: SEEbiz
Zeleni pojas je program Ine namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj s ciljem poticanja zaštite okoliša te promocije održivog razvoja.

„Ponosni smo što već 10 godina možemo pomoći zajednici pri realizaciji njihovih projekata. Naš program Zeleni pojas prepoznali su mnogi i u partnerstvu smo realizirali više od 130 ekoloških projekata. I ove godine veselimo se novim suradnjama koje će doprinijeti zelenijem okolišu, a osobito onima koje će nam donijeti više zdravih šuma kao ključnih staništa za brojne biljne i životinjske vrste s pozitivnim utjecajem na klimu“, rekla je Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine.

Na ovogodišnji Inin natječaj je pristiglo 170 prijava, a odabrano je ukupno 15 projekata. Komisija, sastavljena od neovisnih stručnjaka za održivi razvoj te predstavnika Ine, imala je izuzetno težak zadatak odabira najboljih projekata između mnogih iznimno kvalitetnih prijava, što je jasan pokazatelj strasti i predanosti koje udruge i ustanove diljem Hrvatske pokazuju prema zaštiti okoliša. Pobjednički projekti odabrani su temeljem jasno definiranih kriterija od kojih su najvažniji bili održivost, revitalizacija kopnenih i vodenih površina s ciljem očuvanja bioraznolikosti, borba protiv klimatskih promjena te edukacija.

„Zeleni pojas je vrlo uspješna akcija koja potiče Hrvatsku da bude čistija i zelenija. Sretan sam što sam imao priliku gledati kako se svijest o potrebi očuvanja prirode širi te da ćemo sličnim inicijativama potaknuti ljude na razmišljanje o suživotu s prirodom“ rekao je član komisije, Stipe Božić iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

„Inina donacija će omogućiti osobama s amputacijom udova, koje se nalaze na rehabilitaciji u KBC Zavodu za rehabilitaciju i ortopedska pomagala, da aktivno sudjeluju u hortikulturnoj terpiji tijekom rehabilitacije. Izazovan je to period za naše amputirce, i fizički i mentalno i emocionalno. Uz pomoć donacije i INA volontera unijet ćemo biljke u prostorije te ozeleniti balkone gdje se pacijenti nalaze na rehabilitaciji i školi hoda. Kroz interakciju s biljkama i mini vrtovima omogućit ćemo osobama s amputacijom da unaprijede kognitivne, psihološke, socijalne i fizičke funkcije“, rekla je Ana Sršen, predsjednica Udruge osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

„Sretan sam što je AKU Žirje ostvarilo sufinanciranje projekta „Lokva za budućnost“ kroz koji ćemo revitalizirati otočnu lokvu i organizirati niz kulturno-edukativnih aktivnosti za naše najmlađe otočane. Ovaj projekt za nas znači budućnost - funkcionalna lokva omogućava održivu zajednicu s obzirom na njen značaj u ekološkoj poljoprivredi“, izjavio je Jere Bilan, predsjednik Amaterske kulturne udruge Žirje.
Odabrani projekti u sklopu jubilarnog Zelenog pojasa, bit će provedeni uz financijsku podršku Ine, u ukupnom iznosu od 53.000 eura. Nagrađeni projekti će, osim financijske podrške, također dobiti vrijednu pomoć volontera iz INA Kluba volontera, što će dodatno olakšati njihovu provedbu.
Odabrani projekti su:
1. Udruga Riba ribi - Uspostavljanje sustava za odvajanje bio-otpada na otoku Unije
2. Lokalna akcijska grupa Zrinska gora, Turopolje - Pluća turopoljskog kraja
3. Udruga veterana hrvatske ratne mornarice – Ekološka akcija Šolta 2023.
4. Pčelarska udruga Labin - Jer PČELE su BEEtne!
5. JU za upravljanje Park šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području grada Splita - Marjan - domestic plants
6. Istarsko veleučilište - Università Istriana di scienze applicate - Pametna sortirnica otpada
7. Amaterska kulturna udruga "Žirje" - Lokva za budućnost
8. Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Ogulin - Čista Medvedica
9. Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrbovec - Prijatelj voda i šuma
10. Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta - Dica sade više - za stupanj niže
11. Dječji vrtić Obrovac - Smokve i masline
12. JU Park prirode Lonjsko polje - Revitalizacija starog voćnjaka u Čigoču
13. Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i zagrebačke županije - Zelena snaga
14. Pčelarstvo online - Rosemarina2404
15. Dječji vrtić “Latica Garčin” - Kad mojim sokakom pođeš - u zeleni vrtić dođeš


Tagovi: Ina, kompanija Ina, održivost, održivi razvoj
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE