GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Under Armour još uvijek traži izlaz unatoč boljoj profitabilnosti

Under Armour još uvijek traži izlaz unatoč boljoj profitabilnosti
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2024 / 08:15
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Američki proizvođač sportske opreme Under Armour povećao je izglede za profit za fiskalnu godinu koja završava u ožujku, ali nije izbjegao trend kontinuiranog pada prihoda, pokazala su jučer objavljena tromjesečna financijska izvješća.

U razdoblju listopad-prosinac tvrtka je zabilježila šest postotni pad prodaje na 1,5 milijardi dolara, prvenstveno zbog manje prodaje na sjevernoameričkom tržištu od 12 posto. Ovaj pad na najvažnijem tržištu tvrtke djelomično je nadoknađen rastom u svim preostalim regijama po stopama od sedam do devet posto.

Promatrano po kanalima prodaje, izravna prodaja porasla je za četiri posto, dok je veleprodaja smanjena za 13,2 posto, piše Momentum.

Kada je riječ o profitabilnosti, tvrtka je poboljšala bruto profitnu maržu za postotni bod na 45,2 posto, dok je prilagođena zarada po dionici (EPS) iznosila 0,19 USD u odnosu na konsenzus od 0,11 USD.

Tvrtka se, kao i većina industrije, u proteklom razdoblju borila s problemom nagomilanih zaliha. Zalihe tvrtke pale su devet posto u trećem fiskalnom tromjesečju na 1,1 milijardu dolara, a napredak je bio bolji od očekivanja tržišta.

Nova uprava tvrtke prošle je godine krenula s trogodišnjim strateškim planom u kojem bi prioritet trebale biti kategorije poput ženske odjeće i obuće, a promjene su napravljene i na razini višeg menadžmenta te u menadžmentu sektora brendiranja i proizvoda.

Uprava tvrtke za dugoročno restrukturiranje očekuje prilagođeni EPS za fiskalnu godinu od 0,50 do 0,52 USD, što je iznad konsenzusa od 0,49 USD.

Dionice Under Armoura porasle su nakon rezultata, samo da bi izbrisale gotovo sve dobitke do kraja dana trgovanja. U današnjem trgovanju ovaj je papir zabilježio rast od 1,5 posto, no i dalje je na razini od oko 15 posto povijesnog maksimuma iz 2015. godine.

Tagovi: Under Armour, profitabilnost
PROČITAJ I OVO
Ruski biznismen prodaje jedan od najstarijih dubrovačkih hotela
PRODAJA
Ruski biznismen prodaje jedan od najstarijih dubrovačkih hotela
DUBROVNIK - Hotel "Zagreb", jedan od najljepših i najstarijih dubrovačkih hotela, ponuđen je na prodaju.
BC Partners pokušava prodati United Groupu?
NESLUŽBENO
BC Partners pokušava prodati United Groupu?
BEOGRAD - Prema navоdima grčkоg pоrtala Naftempоriki, iz izvоra u bankarskim krugоvima, saznali su da se BC Partners оbratiо Mоrgan Stanleyu i JP Mоrganu kakо bi pоkušali da prоdaju svоj udeо u United Grupi.
Ryanair zbog Boeinga otkazuje brojne letove
PROBLEMI
Ryanair zbog Boeinga otkazuje brojne letove
DUBLIN - Zrakoplovna tvrtka Ryanair objavila je informaciju o nabavi novih zrakoplova te su najavili da će zbog problema koje ima tvrtka Boeing dobiti manje aviona nego što je naručeno.
Donat Mg povlači se s tržišta zbog promjena organoleptičkih svojstava
POVLAČENJE
Donat Mg povlači se s tržišta zbog promjena organoleptičkih svojstava
ZAGREB - S tržišta se iz predostrožnosti povlači prirodna mineralna voda Donat Mg, 1L koju proizvodi slovenski Atlantic Droga Kolinska, zbog promjena organoleptičkih svojstava okusa i mirisa, izvijestio je u petak Državni inspektorat RH.
Uber se za SEEbiz oglasio u vezi širenja na Srbiju i Sloveniju
DEMANTI
Uber se za SEEbiz oglasio u vezi širenja na Srbiju i Sloveniju
ZAGREB - Jutros je objavljena informacija prema kojoj Uber razmatra ulazak na tržišta Srbije i Slovenije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE