GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Under Armour još uvijek traži izlaz unatoč boljoj profitabilnosti

Under Armour još uvijek traži izlaz unatoč boljoj profitabilnosti
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2024 / 08:15
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Američki proizvođač sportske opreme Under Armour povećao je izglede za profit za fiskalnu godinu koja završava u ožujku, ali nije izbjegao trend kontinuiranog pada prihoda, pokazala su jučer objavljena tromjesečna financijska izvješća.

U razdoblju listopad-prosinac tvrtka je zabilježila šest postotni pad prodaje na 1,5 milijardi dolara, prvenstveno zbog manje prodaje na sjevernoameričkom tržištu od 12 posto. Ovaj pad na najvažnijem tržištu tvrtke djelomično je nadoknađen rastom u svim preostalim regijama po stopama od sedam do devet posto.

Promatrano po kanalima prodaje, izravna prodaja porasla je za četiri posto, dok je veleprodaja smanjena za 13,2 posto, piše Momentum.

Kada je riječ o profitabilnosti, tvrtka je poboljšala bruto profitnu maržu za postotni bod na 45,2 posto, dok je prilagođena zarada po dionici (EPS) iznosila 0,19 USD u odnosu na konsenzus od 0,11 USD.

Tvrtka se, kao i većina industrije, u proteklom razdoblju borila s problemom nagomilanih zaliha. Zalihe tvrtke pale su devet posto u trećem fiskalnom tromjesečju na 1,1 milijardu dolara, a napredak je bio bolji od očekivanja tržišta.

Nova uprava tvrtke prošle je godine krenula s trogodišnjim strateškim planom u kojem bi prioritet trebale biti kategorije poput ženske odjeće i obuće, a promjene su napravljene i na razini višeg menadžmenta te u menadžmentu sektora brendiranja i proizvoda.

Uprava tvrtke za dugoročno restrukturiranje očekuje prilagođeni EPS za fiskalnu godinu od 0,50 do 0,52 USD, što je iznad konsenzusa od 0,49 USD.

Dionice Under Armoura porasle su nakon rezultata, samo da bi izbrisale gotovo sve dobitke do kraja dana trgovanja. U današnjem trgovanju ovaj je papir zabilježio rast od 1,5 posto, no i dalje je na razini od oko 15 posto povijesnog maksimuma iz 2015. godine.

Tagovi: Under Armour, profitabilnost
PROČITAJ I OVO
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
DIONICE
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
ZAGREB - Neven Vranković, član Uprave Atlantic Grupe, prodao je 8.000 dionica Atlantica putem transakcije izvršene 2. svibnja 2024. na uređenom tržištu Zagrebačke burze.
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE