GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Grupa: Vučić ne govori istinu, ponudili smo 35 milijuna eura za Premier Ligu

United Grupa: Vučić ne govori istinu, ponudili smo 35 milijuna eura za Premier Ligu
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2021 / 18:55
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Aleksandru Vučiću, koji se jučer razotkrio kao glavni strateg kompanije Telekom Srbija i kao netko tko je učestvovao u pregovorima oko kupovine prava za Premier Ligu na strani Telekoma Srbije, ovog puta se ne obraćamo kao predsjedniku Srbije već kao konkurentu na tržištu, priopćili su iz United Grupe.

- Pozivamo Aleksandra Vučića da pokaže papire i dokaže svoje tvrdnje kako je United Grupa "ponudila više novca u prvom krugu, ali je Telekom pobijedio u drugom krugu". Građani Srbije tako bi se uvjerili laže li Vučić da je sudjelovao u pregovorima pa ne zna točne iznose ili je zaista sudjelovao i zna sve detalje, ali ipak laže. U oba slučaja, Aleksandar Vučić je lagao i obmanuo sve građane Srbije.

Šta je istina i što je ono što niti jedna laž osobe koja se zove Aleksandar Vučić ne može negirati? Istina je kako je United Grupa imala najuspešnije rezultate od kada postoji i to u prvih šest mjeseci 2021. godine. Istina je da je EBITDA kompanije dvostruko veća od Telekoma Srbija (konsolidirano). Istina je da smo u posljednje tri godine ostvarili rast poslovanja od 300 posto. Istina je da zapošljavamo 14.365 ljudi u osam zemalja i da im nikada nije kasnila plaća. Istina je i da smo uvijek mislili i na druge te pomagali kada je najteže, donirajući milijune eura u regiji, a posebno u Srbiji, ali su te informacije po naredbi vladajućih cenzurirane.

Ono što je također istina jest da čak i tako uspješna United Grupa, lider u telekomunikacijama i medijima u Jugoistočnoj Evropi, nije mogla ponuditi više od 35 milijuna eura po sezoni za prava prijenosa Premier Lige za tržište bivše Jugoslavije. Taj iznos je bio prevelik i nerealan te uvjetovan nelegalnom konkurencijom državnog i privatnog kapitala, koja je u zemljama Europske unije apsolutno nemoguća i zabranjena. Srbija je također potpisala, ali ne primenjuje taj isti zakon. Nažalost očekivano, s obzirom na to da mnogobrojne zakone Srbije Telekom i njihov menadžer Vučić svakodnevno krše.

United Grupa će se naravno žaliti svim relevantnim institucijama u Srbiji i u Europskoj uniji. Imamo prava prijenosa utakmica Premier Lige još godinu dana na Sport klubu. Premier Liga ima svoja interna pravila o fair ponašanju posebno u području financiranja. Uvjereni smo da s pravima za englesku ligu još ništa nije konačno gotovo.

Našeg konkurenta Vučića pozivamo da javno i dokumentirano dokaže svoje tvrdnje, a poznato je kako voli pokazivati razne dokumente i fotografije na televiziji. Ako se ohrabri i pokaže papire, neka objasni građanima Srbije je li istina da je prava za sportske prijenose Telekom Srbija platila nekoliko puta više u odnosu na ranije cijene:

• Za TV prijenose talijanske nogometne lige čija je cijena ranije iznosila 5 milijuna eura godišnje, Telekom po novom ugovoru plaća 23 milijuna eura godišnje;
• Španjolsku nogometnu ligu koja je koštala 8,5 milijuna eura po sezoni, po novom ugovoru Telekom plaća 14 milijuna eura;
• Francusku nogometnu ligu čija su TV prava prijenosa godišnje iznosila 800.000 eura, Telekom sada plaća 6 milijuna eura po sezoni;
• Prijenose utakmica Lige prvaka čija je cijena ranije iznosila 18 milijuna eura godišnje, Telekom po novom ugovoru plaća 45 milijuna eura godišnje;
• Nogometnu ligu Srbije plaćaju 8 milijuna eura, što je također dvostruko veći novčani iznos nego ranije... i tako još u mnogim sportovima i različitim ligama Telekom se odlučio za strategiju plaćanja višestruko većih cijena, sve do Premier Lige za koju su ponudili 10 puta veći iznos od onog koji je ranije plaćala United Grupa.

- Možda menadžer Telekoma Srbija, Aleksandar Vučić, zna kako će 3.500.000 gledatelja Arene Sport u regiji uspjeti sve to platiti, budući je cijena koja se naplaćuje od operatora ispod 2 eura po korisniku za sportske kanale. Je li menadžer Vučić svjesno prihvatio činjenicu da Telekom unaprijed radi 150 milijuna eura minusa godišnje samo na sportskim pravima? Hoće li tu razliku platiti građani Srbije? Konkurent Vučić bi mogao pitati predsjednika Srbije. Možda on zna, zaključuju iz United Groupa.

Tagovi: United Grupa, Aleksandar Vučić, United Group, Premier League, Telekom Srbija
PROČITAJ I OVO
Boeing odgodio pokusni let bez posade na ISS
ODGODA
Boeing odgodio pokusni let bez posade na ISS
WASHINGTON - Boeing je u utorak priopćio da odgađa pokusni let svoje svemirske kapsule Starliner bez ljudske posade na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) zbog problema u pogonskom sustavu, odgađajući ispitivanje važno za kompaniju čiji je prvi pokušaj propao 2019.
DHL Express počeo s elektrifikacijom flote
POTEZI
DHL Express počeo s elektrifikacijom flote
BONN - Alice je vodeći svjetski potpuno električni zrakoplov koji teretnim i putničkim zračnim prijevoznicima omogućuje upravljanje flotama s nultom emisijom.
Bolt prikupio 600 milijuna eura investicija
KAPITAL
Bolt prikupio 600 milijuna eura investicija
ZAGREB - Bolt, prva europska superaplikacija, zatvorila je krug financiranja vrijedan 600 milijuna eura, čime je njezina ukupna vrijednost premašila četiri milijarde eura. Sredstva su prikupljena od novih ulagača, među kojima su Sequoia, Tekne i Ghisallo, te od postojećih poput G Squareda, D1 Capitala i Naye.
Sinopharm pao na testu u Budimpešti
ANTITIJELA
Sinopharm pao na testu u Budimpešti
BUDIMPEŠTA - Kinesko cjepivo Sinopharm nije uspjelo proizvesti dovoljno antitijela kod četvrtine starijih osoba koje su dobrovoljno testirane u Budimpešti, pokazalo je istraživanje tamošnje gradske uprave koju vodi Orbanova oporba.
Sanofi preuzima Translate Bio, pročitajte zašto
AKVIZICIJE
Sanofi preuzima Translate Bio, pročitajte zašto
PARIZ - Francuska farmaceutska kompanija Sanofi dogovorila je kupnju američke biotehnološke kompanije Translate Bio za 3,2 milijarde dolara, u želji da iskoristi potencijal mRNA tehnologije, priopćeno je u utorak iz Sanofija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE