GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uprava Sunce hotela: Nismo u mogućnosti komentirati daljnje planove razvoja

Uprava Sunce hotela: Nismo u mogućnosti komentirati daljnje planove razvoja
BEZ KOMENTARA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2021 / 17:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uprava Sunce hotela nije u mogućnosti komentirati daljnje planove razvoja s obzirom da je u tijeku postupak oko nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje društva, poručili su kratko u srijedu iz te kompanije, dan nakon što je objavljeno da je tvrtka Eagle Hills Zagreb Real Estate kupila 69,71 posto dionica Sunce hotela.

"Na stranicama Zagrebačke burze objavljena je obavijest kupca o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje društva Sunce hoteli d.d., sukladno odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava. S obzirom na to da je navedeni postupak u tijeku, Uprava nije u mogućnosti komentirati daljnje planove razvoja", odgovorili su na upit Hine iz te hotelske kompanije.

Naime, na Zagrebačkoj je burzi jučer objavljeno da je tvrtka Eagle Hills Zagreb Real Estate, sa sjedištem u Zagrebu, iza koje stoji Mohamed Ali Rashed Alabbar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), s većinskim vlasnikom Sunce hotela Jakom Andabakom i članovima njegove obitelji te tvrtkom Lucidus sklopila ugovor o kupoprodaji dionica i poslovnih udjela te stekla ukupno 4.151.092 redovnih dionica Sunce hotela (serije A), što čini 69,71 posto temeljnog kapitala te hotelske kuće.

Kako je time prijeđen zakonski prag od 25 posto, za Eagle Hills Zagreb Real Estate je nastala obveza za preuzimanje preostalih dionica.

Vrijednost transakcije nije objavljena, a neki mediji u srijedu prenose izjave Andabaka da je 'u igri' za tu kupoprodaju kroz dvije i pol godine bilo 20-ak zainteresiranih ulagača, od kojih su u 'finalu' ostale "singapurska i arapska ponuda među kojima nije bilo velike razlike", ali je potencijalni kupac iz Singapura zbog korone odustao.

Andabak je za Lider uz ostalo rekao kako će, "prema planu novog vlasnika, Sunce hoteli podići svoju kategorizaciju na četiri i pet zvjezdica", a što mu je, dodaje, kao bivšem vlasniku bilo izuzetno važno.

Po njegovim riječima, tvrtka-kupac, na čijem je čelu Mohamed Ali Rashed Alabbar napravila detaljan 'due dilligence', vrlo dobro poznaju hotelijersko tržište jer imaju velike hotelske projekte u drugim dijelovima svijeta.

Sunce hoteli jedna su od većih hotelskih tvrtki u Hrvatskoj koja pod brendom Bluesun Hotels & Resorts upravlja, uz ostalo, s 11 hotela na top lokacijama na Jadranu (srednja Dalmacija), a u vlasništvu imaju i 50,2 posto aerodroma na otoku Braču.

Eagle Hills Zagreb Real Estate je, pak, dio Eagle Hills grupe, a njen vlasnik Mohamed Ali Rashed Alabbar u Zagrebu je želio graditi zagrebački Manhattan. On je i investitor u projekt Beograd na vodi, zajedničkom ulaganju grada Beograda, Srbije i kompanije Eagle Hills, a u zajedničkoj kompaniji, kako je ranije objavljeno, Srbija ima 32 posto dionica, dok partner iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima 68 posto.

Inače, u jučerašnjoj objavi nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, koja je proslijeđena putem odvjetničkog društva Šavorić i partneri, se navodi kako Eagle Hills Zagreb Real Estate za kupnju Sunce hotela mora ishoditi regulatorno odobrenje Komisije za zaštitu konkurenciju Republike Srbije.

Tagovi: Sunce hoteli, Beograd na vodi, Mohamed Ali Rashed Alabbar, Eagle Hills Zagreb Real Estate, poslovni rezultati, Jako Andabak
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE