GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar ostvario 33% prihoda, ali očuvao zaposlenost

Valamar ostvario 33% prihoda, ali očuvao zaposlenost
TEŠKA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 14:21
Autor: SEEbiz
POREČ – Prema danas objavljenom izvješću, Valamar Riviera je usprkos Covid krizi u prva tri kvartala 2020. godine ostvarila 2,2 milijuna noćenja i ukupne prihode u visini od 673 milijuna kuna odnosno 33% prihoda prethodne godine. Na razini poslovne godine Valamar Riviera očekuje ostvariti neto gubitak, ali i pozitivan novčani tijek uz operativnu dobit u rasponu od 100 do 115 milijuna kuna.

Valamar je uz podršku dionika aktivno upravljao krizom i turističkom sezonom od samog početka pandemije. Već u ožujku opozvana je odluka o isplati dividende za 2019. godinu, članovi Nadzornog odbora odrekli su se svojih naknada, a menadžment do 30% plaća. Sa socijalnim partnerima dogovoren je program za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“ kojim se djelatnicima koji ne rade isplaćuje naknada u visini od 60% plaće odnosno minimalno 4.250 kuna mjesečno. Program očuvanja radnih mjesta podržala je Vlada putem mjera subvencije. Operativni troškovi smanjeni su za 59% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a završetak započetih investicija odgođen je za 2021. godinu. Također, osigurana je dodatna srednjoročna likvidnost putem reprograma kredita dostatna za amortizaciju krize u narednom periodu.

Paralelno s mjerama štednje i povećanja likvidnosti Valamar je aktivno pripremao sezonu te modificirao proizvode i usluge kako bi spremno i sigurno dočekao goste. Ove sezone otvoreno je 24 hotela i ljetovališta te svih 15 kamping ljetovališta u osam jadranskih destinacija u kojima je radilo više od 4.400 zaposlenika. Iako je turistička sezona krenula dobro krajem lipnja i tijekom srpnja, ograničenja putovanja prema Hrvatskoj uzrokovala su snažan pad u drugom dijelu kolovoza i posezoni. Ipak, od početka pandemije u Valamaru je boravilo gotovo 300.000 gostiju, nije zabilježen niti jedan slučaj prijenosa zaraze u Valamarovim hotelima i ljetovalištima, očuvana su sva radna mjesta, te je Valamar i ove godine prepoznat kao najbolji poslodavac u turizmu.

Planirani projekti ulaganja za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 800 milijuna kuna su dijelom preraspoređeni za realizaciju u periodu od dvije godine. Tijekom jeseni i zime završit će se započeti projekti, prvenstveno ulaganje u rekonstrukciju hotela Valamar Parentino u Poreču i hotela Valamar Meteor u Makarskoj. U narednih 12 do 24 mjeseci pauzirat će se sva ostala velika ulaganja, uključujući radove na izgradnji hotela Valamar Pinea u Poreču, najvećem turističkom projektu u Hrvatskoj, ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna. U periodu do stabilizacije turističkog poslovanja, Valamar će intenzivno raditi na pripremi budućih razvojnih projekata, digitalizaciji i transformaciji poslovanja za novo razdoblje rasta.

„Kriza je pokazala da će sustavi koji su i prije težili izvrsnosti te vodili brigu o svim dionicima, to još jače činiti za vrijeme krize kako bi zadržali povjerenje svojih dionika i spremno dočekali period oporavka. Valamar je aktivno upravljao krizom u 2020. godini i osigurao snažnu poziciju za nastavak razvoja tijekom 2021. i 2022. godine kada se očekuje normalizacija poslovanja. Zahvaljujemo se na podršci svim dionicima, posebno zaposlenicima, dioničarima, dobavljačima, građevinarima, bankama i Vladi koji su partnerski zajedno s Valamarom odradili ovu zahtjevnu poslovnu godinu“– istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Tagovi: Valamar Riviera, poslovni rezultati, Valamar Parentino, Valamar Meteor
PROČITAJ I OVO
Malezija zatvara pogone najvećeg proizvođača zaštitnih rukavica zbog zaraze
POTEZI
Malezija zatvara pogone najvećeg proizvođača zaštitnih rukavica zbog zaraze
KUALA LUMPUR - Malezija je najavila zatvaranje gotovo 30 tvornica korporacije Top Glove radi testiranja i karantene nakon što je kod više od 2.000 radnika najvećeg proizvođača gumenih rukavica u svijetu potvrđena zaraza covidom 19.
Zagrebačke otpadne vode i HZJZ: Praćenjem otpadnih voda do tragova korone
PROJEKTI
Zagrebačke otpadne vode i HZJZ: Praćenjem otpadnih voda do tragova korone
ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u suradnji sa Zagrebačkim otpadnim vodama d.o.o. (ZOV) pokrenuo je projekt praćenja otpadnih voda kao odgovor na pandemiju COVID-19.
Crni petak: dm će donirati pet posto ukupnog dnevnog prometa
DONACIJE
Crni petak: dm će donirati pet posto ukupnog dnevnog prometa
ZAGREB - U petak, 27. studenog, umjesto Crnog petka dm će i ove godine tradicionalno obilježiti treći u nizu Giving Friday u sklopu kojeg će donirati higijenske i ostale potrepštine u vrijednosti od čak pet posto dnevnog prometa ostvarenog u svim prodavaonicama i dm online shopu.
British Airways na webu otvara božićnu trgovinu za prodaju predmeta iz zrakoplova
PRODAJA
British Airways na webu otvara božićnu trgovinu za prodaju predmeta iz zrakoplova
LONDON - Britanska zrakoplovna tvrtka British Airways, koja je, poput ostalih aviokompanija u golemome minusu zbog posljedica pandemije koronavirusa, u ponedjeljak je najavila internetsku prodaju luksuznog pribora za jelo i posuđa, papuča, kozmetičkog pribora, kolica i ostalih predmeta iz svojih prizemljenih zrakoplova, nastojeći bar na taj način zadržati svoje klijente u vrijeme kada putuje vrlo malo ljudi.
Zvijezda u 2020. razvila tri inovativna proizvoda
PROIZVODI
Zvijezda u 2020. razvila tri inovativna proizvoda
ZAGREB - Zvijezda majoneza prženi luk novi je proizvod iz Zvijezde kojom prva hrvatska tvornica ulja zaokružuje razvoj inovativnih proizvoda u kriznoj 2020. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE