GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar predstavio centralnu kuhinju i distributivni centar

Valamar predstavio centralnu kuhinju i distributivni centar
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2023 / 14:24
Autor: SEEbiz
LABIN – U okviru projekta „Valamar brine za marende fine“ Valamar je predstavio svoju centralnu kuhinju i distributivni centar u Labinu, najveći proizvodni pogon za ugostiteljstvo u Hrvatskoj.

Valamar je do sada investirao oko 5,5 milijuna eura u pogon opremljen vrhunskom tehnologijom koji se prostire na 3.400 m2 površine te osigurava bržu i jednostavniju pripremu hrane uz rasterećenje hotelskih kuhinja u Valamarovim objektima. Na obilasku proizvodnog pogona i distributivnog centra prisustvovali su gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, voditeljica Savjetovališta za prehranu unutar Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Olga Dabović Rac te predstavnici Valamara.

„Valamarova centralna kuhinja Vinež inovativni je i tehnološki napredan pogon koji osigurava opskrbu dvadesetak Valamar hotela i devet kampova s pripadajućim ugostiteljskim objektima, a dnevno može pripremiti do 25.000 obroka uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti. Centralna kuhinja predstavlja i okosnicu Valfresco Direkta, online trgovine s dostavom, koja na jednom mjestu nudi proizvode obiteljskih gospodarstva i brojnih proizvođača iz raznih krajeva Hrvatske, kao i gotova i polugotova jela dostupna gostima Valamara i svakom stanovniku Istre i Kvarnera“, rekao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

U centralnoj kuhinji Vinež radi gotovo 200 djelatnika, a proizvodni pogon projektiran je za visoko-kvalitetnu obradu hrane gdje postoje odvojeni odjeli kao što su pripremnica za povrće, mesnica i ribarnica, što hotelskim kuhinjama osigurava već pripremljenu sirovinu spremnu za daljnju obradu. Transport hrane osiguran je u potrebnom temperaturnom režimu te je na taj način osigurana neprekinutost hladnog lanca. Centralna kuhinja Vinež mjesto je i u kojem se pripremaju i iz kojeg se svakodnevno distribuiraju kvalitetni i zdravi školski obroci za učenike OŠ Matije Vlačića i Centra Liče Faraguna iz Labina, u sklopu društveno odgovornog projekta „Valamar brine za marende fine“.

„Nakon što smo se nedavno na licu mjesta, u školi Matije Vlačića i Centru Liče Faraguna, uvjerili kako naša djeca uživaju u kvalitetnim obrocima, danas smo se uvjerili i u kvalitetu samih uvjeta prilikom pripreme obroka. Ovakva razina prehrane za naše najmlađe je nešto čemu težimo i na čemu radimo sustavno već godinama u Labinu. Sva ulaganja u kuhinje vrtića i škola proteklih godina osigurala su nam da se mlađim generacijama spremaju zdravi obroci, uz posebnu pažnju na nutritivne vrijednosti same hrane ali i sve veće korištenje ribe i morskih plodova prilikom spremanja obroka. Zahvaljujem se Valamaru na ovako kvalitetnom projektu kojim smo u navedenim školama prehranu podigli na višu razinu, a našim najmlađima uz kvalitetniju prehranu gradimo i mnogo zdravije navike što je danas izuzetno važno“, istaknuo je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina.

Valamar, koji ove godine obilježava 70 godina postojanja, podupire lokalne zajednice u kojima posluje i na društveno odgovoran i održiv način ulaže u zaposlenike, proizvode, destinacije i lokalnu zajednicu čime se stvaraju nove dugoročne vrijednosti. Čak 78 posto hrane i pića koje nudi Valamar domaćeg je podrijetla, a više od 100 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava surađuje s online platformom Valfresco Direkt. Osim što podupire hrvatske proizvođače, Valamar ulaže i u turističku infrastrukturu (šetnice, biciklističke staze, uređenje plaža i igrališta) čime ujedno podiže i kvalitetu života lokalnog stanovništva.

Tagovi: Valamar, Labin, Valfresco Direkt
PROČITAJ I OVO
Zara mijenja svoju digitalnu platformu za online naručivanje
PROMJENE
Zara mijenja svoju digitalnu platformu za online naručivanje
MADRID - Španjolski lanac trgovina odjećom Zara planira proširiti digitalnu platformu za prodaju, popravak i darivanje rabljene odjeće na još 14 europskih zemalja, hvatajući korak s procvatom tržišta na Starom kontinentu.
Ledo će Zagorske štrukle proizvoditi u Srbiji
ODLUKE
Ledo će Zagorske štrukle proizvoditi u Srbiji
ZAGREB - Ledova linija za proizvodnju tijesta seli iz Zagreba na novu lokaciju u Srbiju, točnije u Frikom čiji je vlasnik također Nomad Foodsa, a zaposlenicima zagrebačke tjestare nude prelazak u pogone za proizvodnju sladoleda.
Ryanair zapošljava u Hrvatskoj, evo kakve uvjete nude
ZAPOŠLJAVANJE
Ryanair zapošljava u Hrvatskoj, evo kakve uvjete nude
ZAGREB - Irska niskobudžetna aviokompanija zapošljava i dogodine uvodi nove linije
Institut IGH potpisao ugovor sa HAC.im vrijedan 395.220 eura
POSLOVI
Institut IGH potpisao ugovor sa HAC.im vrijedan 395.220 eura
ZAGREB- Institut IGH d.d izvijestio je da je 6. prosinca 2023. potpisao ugovor sa HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. o pružanju usluga izrade projektne dokumentacije.
Badeco Adria postao vlasnik D-Logisticsa
AKVIZICIJE
Badeco Adria postao vlasnik D-Logisticsa
SARAJEVO - ruštvo Badeco Adria je vlasnik kompanije D-Logistic d.o.o..
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE