GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar u 2022. uložio 13 milijuna eura u destinacije i društveni učinak

Valamar u 2022. uložio 13 milijuna eura u destinacije i društveni učinak
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2023 / 14:06
Autor: SEEbiz
POREČ – Vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj, Valamar, u integriranom izvješću predstavila je postignuća u području održivog poslovanja u 2022. godini.

Valamar je u prošloj godini uložio 13 milijuna eura u destinacije i društveni učinak, odnosno u projekte koji izravno doprinose boljitku destinacija i kvaliteti života lokalnih zajednica u kojima kompanija posluje. Poseban fokus je na ulaganjima u edukacije zaposlenika i stipendiranje učenika, investicijama u turističku infrastrukturu poput šetnica, biciklističkih staza, igrališta i plaža, različitim kulturnim i sportskim destinacijskim događanjima te društveno odgovornim inicijativama, kao i projektima usmjerenih zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti.

U 2022. godini je iz fotonaponskih elektrana koje su postavljene u Valamar hotelima i ljetovalištima proizvedeno 6% ukupnih potreba za električnom energijom. Emisije stakleničkih plinova smanjene su za 67% od 2015. godine, dok kroz nastavak ulaganja u dekarbonizaciju Valamar namjerava postići ugljičnu neutralnost u prvom i drugom opsegu do 2025. godine. Ove godine Valamar je po prvi puta je izvijestio i o indirektnim emisijama ugljičnog otiska u dobavnom lancu. U narednom razdoblju Valamar će se usmjeriti na održive dobavljače s ciljem smanjenja emisija u opsegu 3.

U 2022. godini 47% otpada u Valamaru se odvojilo i sortiralo za ponovnu uporabu, dok je dodatnih 80 tona biootpada kompostirano. Valamar je nastavio brinuti o preko 80.000 stabala te je posađeno 3.100 novih. Također je zadržan izrazito visok udio lokalne hrane i pića od čak 78% kroz produbljenu suradnju s brojnim domaćim dobavljačima i OPG-ovima.

Valamar je u 2022. godini pokrenuo proces usklađivanja plaća u turizmu prema europskim standardima te pokrenuo programe „Flexi posao“ i „Živi destinaciju“. Cilj je ovih programa ostvariti što bolju ravnotežu privatnog i poslovnog života, ponuditi kvalitetan smještaj i prehranu sezonskim zaposlenicima koji dolaze raditi iz drugih mjesta te omogućiti djelatnicima korištenje destinacijskih zabavnih sadržaja. Valamar posebno ističe visoki udio od čak 87% domaćih djelatnika u 2022. godini te razne inicijative usmjerene daljnjem unaprjeđenju uvjeta rada i benefita za svoje zaposlenike zbog kojih je već niz godina proglašen top poslodavcem u turizmu.

U 2022. godini predstavljeno je i prvo eko ljetovalište u Hrvatskoj, Valamar Amicor Green Resort na otoku Hvaru. Ovaj obiteljski resort izgrađen je u skladu s načelima održivog razvoja te je dizajniran uz poštovanje prema prirodi i tradiciji uz očuvanje lokalne flore, korištenje lokalnih namirnica i obnovljivih materijala, 100% zelene energije te uz smanjenje ugljičnog otiska. Velika većina hotela, ljetovališta i kamping ljetovališta u Valamarovom portfelju, kao i 15 plaža nosioci su eko certifikata što znači da primjenjuju najviše standarde kvalitete i upravljanja.

Tagovi: Valamar, Valamar Riviera
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE