GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Viktor Lenac isplaćuje sjajnu dividendu

Viktor Lenac isplaćuje sjajnu dividendu
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2022 / 22:41
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Iz poziva za Glavnu skupštinu koja će se održati razvidno je da će Viktor Lenac isplatiti dividendu od 1,17 kuna po dionici.

S obzirom na aktualnu cijenu dionica od 15 kuna, riječ je o odličnom dividendnom prinosu od 7,8 posto.

Prema financijskom izvješću za prvi kvartal ove godine, Lenac je do kraja ožujka realizirao projekte u vrijednosti od 152 milijuna kuna, što čini 98 posto ukupno ostvarenih poslovnih prihoda. U usporedbi s istim razdobljem lani, ostvareni prihod bio je čak 2,7 puta veći.

Jednako dobre rezultate bilježe i kroz EBITDA koji je u prvom kvartalu dosegnuo 41 milijun kuna, što je gotovo pet puta više nego u istom periodu prošle godine. Uz to, neto zarada u prvom kvartalu bila je 26,2 milijuna kuna.

Rat u Ukrajini i sankcije nametnute Rusiji zasad ne utječu na poslovanje “Lenca”, no ostaje, kažu, za vidjeti kakvo će biti kretanje raspoloživosti i cijena sirovina, materijala i energije u narednim razdobljima.

Tagovi: Viktor Lenac, dividenda
PROČITAJ I OVO
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE