GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vodeća imena hrvatskih i američkih inovatora i znanstvenika na konferenciji u Zagrebu

Vodeća imena hrvatskih i američkih inovatora i znanstvenika na konferenciji u Zagrebu
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2023 / 16:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) svoju godišnju konferenciju, koja će se održati pod nazivom „Connecting the Doers:

Taking Croatia to the Next Level“ po prvi put organizira u Zagrebu, u koji dovodi strane ulagače – vodeće poduzetnike i menadžere hrvatskog podrijetla, kao i istaknute govornike. Tijekom tri dana konferencije, od 6. do 8. srpnja u zagrebačkom hotelu Sheraton vodeći američki i hrvatski poduzetnici raspravljat će o poslovnom, zdravstvenom i turističkom sektoru u Hrvatskoj i svijetu te predstaviti inspirativne govornike i uspješne lidere.

„Želimo u Hrvatsku donijeti američka iskustva poslovanja, privući američke investitore, ali istodobno bolje upoznati sve relevantniji hrvatski poduzetnički sektor, koji posebno oduševljava na područjima tehnologije i turizma. Program je vrlo raznovrstan, a panelisti su isključivo vodeća imena pojedine industrije, od kojih ćemo doznati kako su počeli, ali i kako razvijaju svoja poslovanja i koja je njihova vizija budućnosti, na kojoj rade u tišini, kako bi nas sve oduševili svojim vizionarskim umom“, poručio je Steven Pavletic, predsjednik ACAP-a.

Prvog dana konferencija je namijenjena temi zdravstvenog turizma koji u Hrvatskoj ima značajan potencijal u razvoju svih oblika. Brojni panelisti i govornici, među kojima se ističu znanstvenik i poduzetnik Stjepan Orešković, Charles Bogosta iz vodećeg pitsburškog medicinskog centra – UPMC-a i Iskra Reić iz tvrtke AstraZeneca govorit će o razvoju zdravstvenog sektora povezanog s tehnologijom, izgradnji strateških partnerstava i međunarodnoj suradnji u razvoju zdravstvenih rješenja u liječenju bolesti poput raka te održivosti zdravstvenog sustava.
Susret najboljih: Infobip, Aircash, Infinum, Devōt, Atlantic grupa, Agrivi; među panelistima i Kolinda Grabar Kitarović

U petak i subotu organizatori su program posvetili liderima koji mijenjaju tržište. Među ključnim govornicima ističu se Hrvoje Ćosić, CEO Aircash-a, prema Financial Timesu 14. najbrže rastuće tvrtke u Europi i Nenad Bakić, poduzetnik, investitor i začetnik STEM revolucije. Masterclass o multi-milijunskom ulaganju u komercijalne nekretnine u Hrvatskoj predvode John Gašparac, PWC i Fred Hrkać, nakon koje slijede paneli o umjetnoj inteligenciji i američkom tržištu na koje su se uspješno probili Infopib, Muzej iluzija, Devōt i Infinum. Osim umjetnoj inteligenciji i tehnologiji, petak će biti posvećen temama prehrambene industrije, cirkularne ekonomije i razvoju start-upa.

Posebna gošća drugog dana je Kolinda Grabar Kitarović, bivša predsjednica Republike Hrvatske, koja je prije nekoliko dana imenovana supredsjednicom Global Preparedness Monitoring Board-a, zaduženog za pružanje sveobuhvatne procjene globalne spremnosti na hitne zdravstvene situacije. Kolinda Grabar Kitarović će progovoriti o NATO summitu u Vilniusu i budućnosti geopolitike.
O novostima u istraživanjima i inovacijama govorit će X (bivši Google X), Oraclum Capital i vodeći hrvatski neuroznanstvenik Nenad Šestan sa Sveučilišta Yale.

Posljednjeg dana konferencija će, između ostalih, ugostiti Vuka Vukovića iz tvrtke Oraclum Capital i Krešimira Marušića, ekonomista i investitora koji će progovoriti o ulaganjima. Podsjetimo, prema nedavnim ekonomskim analizama, tijekom 2022. godine u Hrvatskoj je bilo rekordnih 26 stranih ulaganja, 53 posto više nego u odnosu na godinu ranije. Upravo su ulagači ključni za inovatore, o čemu će progovoriti Ivo Stivoric, potpredsjednik kompanije X (bivši Google X).

Osim o ulaganjima, panelisti će posljednjeg dana raspravljati o brzorastućoj gaming i zabavnoj industriji, kao i uvijek atraktivnoj filmskoj industriji. Konferenciju će zatvoriti dr. sc. Nenad Šestan, neuroznanstvenik sa Sveučilišta Yale, koji će progovoriti o zasad još uvijek najvećem remek-djelu – ljudskome mozgu, kojeg godinama istražuje. Šestan je nedavno postigao rijetko viđen trijumf znanosti oživjevši neke moždane stanice nekoliko sati nakon smrti svinje, a uspio je to učiniti i s drugim organima svinje.

Tagovi: Infobip, Aircash, Infinum, Devōt, Atlantic grupa, Agrivi, Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca, John Gašparac, PWC, Fred Hrkać
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE