GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrlo dobri rezultati Krke u prvom polugodištu

Vrlo dobri rezultati Krke u prvom polugodištu
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 11:40
Autor: SEEbiz
NOVO MESTO - Grupa Krka ostvarila je u prvoj polovici godine 803,8 milijuna eura prodaje, što je šest posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i ostvarila dobit od 160,3 milijuna eura, odnosno 15 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

"Grupa je uspješno okončala prvu polovicu poslovne godine i postigla rekordne rezultate. Unatoč pandemiji ispunili smo svoju misiju i osigurali neprekidnu opskrbu lijekovima na svjetskim tržištima. Krka ulazi u Krku u dobrom financijskom stanju u drugoj polovini godine pristupa u svim područjima rada koji će nam pomoći ostvariti planove za ovu godinu i dugoročne strateške ciljeve. Planiramo generirati 1,52 milijardi eura operativnih prihoda i dobrih 210 milijuna eura dobiti za 2020. Kao razvoj koji se odnosi na širenje posljedice pandemije i mjere zemalja, još uvijek nepredvidive, pomno pratimo razvoj događaja u zemljama u kojima djelujemo i prilagođavamo se situaciji ", objasnio je predsjednik Uprave Krke Jože Colarič.

Nisu primijećeni veći negativni učinci na poslovanje, osim utjecaja pada stranih valuta, posebno ruske rublje, na financijski rezultat. Dobrih 9 posto prodaje utrošeno je na istraživanje i razvoj. Zbog utjecaja covida-19, investicijski rashodi bili su nešto niži od planiranih i iznose 31,3 milijuna eura.

U pogledu prodaje, najuspješnije područje bila je Istočna Europa s 271,7 milijuna eura i udjelom od 33,9%. U Ruskoj Federaciji prodali su 180,2 milijuna eura proizvoda, što je 8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Slijedila je srednja Europa, koju čine zemlje Višegradske grupe i baltičke države, s prodajom u vrijednosti od 182,7 milijuna eura i 22,8% udjela. Vodeće tržište bila je Poljska, gdje su prodali proizvode vrijedne 85,9 milijuna eura i ostvarili rast od 8%.

U Sloveniji su ostvarili prodaju od 38,3 milijuna eura, što predstavlja 4,8% udjela u prodaji Grupe Krka.

U prvoj polovici godine registrirana su četiri nova proizvoda u 13 farmaceutskih oblika i jačina. Za investicije je predviđeno 31,3 milijuna eura, od čega u matičnom društvu 20,7 milijuna eura. Do kraja godine nastojat će izvršiti planirana ulaganja u što većem obliku. Na kraju prvog polugodišta grupa je imala 11.658 zaposlenih, od čega 5.579 u inozemstvu.

Tagovi: Krka, Jože Colarič, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE