GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrlo dobri rezultati Luke Ploče u prvom kvartalu

Vrlo dobri rezultati Luke Ploče u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2023 / 09:07
Autor: SEEbiz
PLOČE - Prema nerevidiranom i nekonsolidiranom izvještaju Luka Ploče d.d. na Zagrebačkoj burzi za prva tri mjeseca 2023. godine, prihodi od prodaje lučkih usluga iznose nešto više od 8 milijuna eura, što je porast od 17 posto u odnosu na isto razdobljeprethodne godine (2022: 6,9 milijuna eura).

Porast prihoda rezultat je porasta prihoda od skladištarine.

Prihod od prodaje roba iznosi 14 milijuna eura te je za 20 posto manji u odnosu na isto razdoblje prethodne godine(2022: 17.5 milijuna eura). Isti je rezultat pada cijena roba na svjetskom tržištu. Dobit prije poreza Luka Ploče d.d. za prvi kvartal je 3,3 milijuna eura, dok je u istom vremenu lani bila 2,5 milijuna eura.

Rusko – ukrajinska kriza je donijela pozitivne efekte za poslovanje Društva uslijed poremećaja globalnihlogističkih tokova. Naime, sjeverne luke su postale zagušene, a Crno more koje je u blizini ratnog područjaje uzrokovalo poskupljenje osiguranja za brodove, što je doprinijelo poskupljenju logistike u tom pravcu, uzprisutnu obilnu zatrpanost. Navedeni izazovi su usmjerili dodatnog posla, odnosno tereta, Društvu te je ukupan promet i dalje veći nego promet prije krize (porast od 51% kad se usporedi s istim razdobljem u2021. godini).

Premda promet bilježi pad od 7 posto u odnosu na prethodnu godinu, operativni prihod isključujući prihode od prodaje robe, ukazao je rast od 20 posto u odnosu na isto razdoblje.

Vidljiv je porast broja zaposlenih s 374 na 395 uspoređujući isto razdoblje tekuće i prethodne godine. Povećanje i trošak zaposlenih za 7 posto u promatranom razdoblju zbog povećanog broja zaposlenika. Prosječna brutoplaća iznosi 1.328 eura u promatranom razdoblju, a u istom razdoblju prethodne godine iznosila je 1.367 eura.

Tagovi: Luka Ploče, poslovni rezultati, Enna grupa, Prvo plinarsko društvo
PROČITAJ I OVO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE