GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrlo dobri rezultati Mon Perina u 2023.

Vrlo dobri rezultati Mon Perina u 2023.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2024 / 16:32
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Tijekom 2023. Mon Perin je zabilježio rast prihoda od 44% na godišnjoj razini, rast EBITDA-e od 40%, te neto dobit od 5,2 milijuna eura, što je povećanje od 64% na godišnjoj razini.

Na kraju 2023. Mon Perin je zabilježio prihod od 13,8 milijuna eura, što je povećanje od 44% na godišnjoj razini. Iz Društva su naveli da je tijekom godine kamp Mon Perin zabilježio prihod od 12 milijuna eura, što je povećanje od 36% na godišnjoj razini. Ukupan broj noćenja iznosio je 320 tisuća, što je povećanje od 10% u odnosu na prethodnu godinu.

Nadalje, prihod od individualnih gostiju iznosio je 11,1 mil. EUR, što je povećanje od 39% u odnosu na prethodnu godinu, s povećanjem noćenja od 15% i 13% većim stopama popunjenosti. S druge strane, grupni gosti ostvarili su 813 tisuća eura prihoda, što je povećanje od 6% u odnosu na prethodnu godinu, ali uz 13% smanjenje broja noćenja, zbog manjeg iznosa potpisanih ugovora za grupne goste, pišu analitičari Intercapitala.

Što se tiče prihoda po vrstama smještaja, mobilne kućice su zabilježile 7,8 mil. eura prihoda, 49% na godišnjoj razini, dok su parcele ostvarile 3,3 mil. eura prihoda, što je 20% više na godišnjoj razini. Dalje, operativni troškovi porasli su za 38% na godišnjoj razini na 8,9 milijuna eura, uglavnom zbog većih materijalnih troškova (+63% na godišnjoj razini, na 5,3 milijuna eura), viših troškova osoblja (+28% na godišnjoj razini, na 801 tisuća eura), veće amortizacije ( +12% na godišnjoj razini, na 2,1 mil. EUR), te viši ostali troškovi (+27% na godišnjoj razini, na 523 tisuća EUR).

Međutim, kako je rast prihoda nadmašio povećanje operativnih izdataka, EBITDA je porasla za 40% na godišnjoj razini na 7,3 milijuna eura. To bi također značilo EBITDA maržu od 52,7%, odnosno 1,3 p.p. smanjenje na godišnjoj razini, zbog bržeg rasta prihoda od EBITDA-e. Što se tiče neto financijskog rezultata, bio je pozitivan u iznosu od 81 tisuća EUR (2022.: -80 tisuća EUR), uglavnom zbog većeg prihoda od financijskih ulaganja, kao i zbog nepostojanja tečajnih gubitaka tijekom godine kao što je bio slučaj u 2022. Kao rezultat svih ovih kretanja, neto dobit iznosila je 5,24 milijuna eura, što je povećanje od 64% u odnosu na prethodnu godinu, što implicira neto profitnu maržu od 37,8%, odnosno 4,6 p.p. rast na godišnjoj razini.

Što se tiče investicija, one su u 2023. godini iznosile 14 milijuna eura. Riječ je o izgradnji wellness centra, čiji je završetak planiran za proljeće 2024., kao i preuređenju dviju zona kamper parcela s 40 luksuznih mobilnih kućica s ciljem repozicioniranja Kamp Mon Perin u luksuzno kamping naselje.

Što se tiče budućih ulaganja, Mon Perin je istaknuo da je izradio petogodišnji plan za 40 milijuna eura ulaganja u kamping resort, povećanje broja luksuznih mobilnih kućica, razvoj infrastrukture i općenito poboljšanje kvalitete ponuđenih usluga. Prva faza ovog plana započeta je i završena za sezonu 2022. te je iznosila 7,5 milijuna eura. Druga faza pokrenuta je u listopadu 2022., s ukupno planiranim ulaganjem od 14 milijuna eura (to uključuje gore navedena ulaganja). To bi značilo da aplikacija. U sljedeće tri godine uložit će se 18,5 milijuna eura, s ciljanim ulaganjima u preuređenje kampa i opće poboljšanje sadržaja kampa.

Tagovi: Mon Perin, Cuccurin, turizam, investicije, noćenja, kamp
PROČITAJ I OVO
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE