GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrlo dobri rezutati Skechersa

Vrlo dobri rezutati Skechersa
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2023 / 12:41
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Američki proizvođač tenisica Skechers objavio je tromjesečne poslovne rezultate, koji su kada su profitabilnost bili iznad očekivanja, dok je prognoza prodaje za tekuće tromjesečje bila ispod očekivanja tržišta.

U razdoblju srpanj-rujan kompanija je ostvarila rast prihoda od 7,8 posto na 2,03 milijarde dolara, prvenstveno kao rezultat povećanja međunarodne prodaje od 8,6 posto, dok je domaća prodaja bila veća za 6,5 posto.

Kada je riječ o profitabilnosti, zarada po dionici (EPS) skočila je 69,1 posto na 0,93 dolara, nadmašivši očekivanja od 0,79 dolara. Tromjesečna bruto marža iznosila je 52,9 posto, što je za 5,9 postotnih bodova bolje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prvenstveno zbog viših prosječnih prodajnih cijena, većeg udjela izravne prodaje i nižih logističkih troškova, piše Momentum.

Izravna prodaja porasla je 23,8 posto, nakon što je naturalna prodaja skočila 18,8 posto, a prosječne prodajne cijene skočile su 4,3 posto. Veleprodajni kanal imao je realizaciju nižu za 1,4 posto, što je znatno povoljniji trend u odnosu na pad od 5,9 posto u prethodnom tromjesečju. Obujam veleprodaje pao je za 10,8 posto, au većoj je mjeri neutraliziran rastom prosječnih cijena od 10,3 posto.

Promatrano po regijama, rast je zabilježen na svim tržištima, uključujući i američko, gdje je, zahvaljujući snažnoj izravnoj prodaji, zabilježen rast od sedam posto. Prodaja na kineskom tržištu skočila je 18 posto.

Zalihe su krajem rujna iznosile 1,38 milijardi dolara, što je pad od 24 posto od početka godine do danas, ali još uvijek iznad prosjeka prije pandemije.

U trećem tromjesečju tvrtka je također ušla u nogometnu kategoriju, lansirajući prve nogometne kopačke potpisivanjem višegodišnjeg ugovora s Harryjem Kaneom. Tvrtka je ovog tjedna također ušla u svijet košarke lansiranjem košarkaških tenisica s ugovorima s dva NBA ambasadora.

Za tekuće tromjesečje tvrtka očekuje prodaju u rasponu od 1,91 do 2,01 milijarde dolara, ispod konsenzusne procjene od 2,09 milijardi dolara. Za godinu se očekuje da će prihod iznositi 7,95-8,05 milijardi dolara, što je ispod konsenzusa od 8,13 milijardi dolara. EPS u tekućem kvartalu očekuje se na razini od 0,40-0,50 dolara, odnosno na razini od 3,33-3,43 dolara za godinu.

Dionice Skechersa porasle su 4,4 posto u ranom trgovanju na 48,9 dolara, a od početka godine do danas porasle su za oko 16 posto.

Tagovi: Skechers, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
DIONICE
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
ZAGREB - Neven Vranković, član Uprave Atlantic Grupe, prodao je 8.000 dionica Atlantica putem transakcije izvršene 2. svibnja 2024. na uređenom tržištu Zagrebačke burze.
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE