GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vujnovac se povlači s mjesta predsjednika Uprave PPD-a

Vujnovac se povlači s mjesta predsjednika Uprave PPD-a
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2023 / 16:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Od 1. srpnja Energia naturalis (ENNA) dobiva novog predsjednika uprave. Pavla Vujnovca na toj će poziciji zamijeniti Boštjan Napast.

“Pavao Vujnovac ostaje vlasnik svih tvrtki u sustavu, no povlači se iz operativnog, svakodnevnog upravljanja ENNA grupom, kao i s mjesta predsjednika uprave PPD-a”, navodi ENNA u priopćenju i dodaje:

“Energiju naturalis napušta i Damir Spudić, dosadašnji CFO. Vujnovac i Spudić i u Enni će u budućnosti preuzeti nadzorne funkcije, baš kao što to čine i u drugim tvrtkama i projektima u kojima se Vujnovac pojavljuje kao investitor.”

Ove promjene u samom vrhu grupacije događaju se u sklopu procesa promjene korporativne strukture i pripreme ENNA grupe za prvu javnu ponudu dionica na tržištu kapitala (IPO) i investicijski ciklus vrijedan više od milijarde eura.

“Diversifikacija poslovanja započela je prije više od šest godina ulaganjem u nove poslovne segmente i jačanjem divizija čije je poslovanje u cijelosti usklađeno s ciljevima Europske unije u dostizanju niskougljičnog okruženja, a koje čine obnovljivi izvori energije, transport i logistika te hrana. Navedene procese pratit će brojna kadrovska proširenja i pojačanja”, napominju u ENNA-i.

Boštjan Napast diplomirani je inženjer strojarstva s dugogodišnjim upravljačkim iskustvom u sektorima energetike i logistike. Karijeru je započeo 1995. kao projektant strojarskih instalacija. Više od 10 godina radio je u Petrolu gdje je od prodajnog predstavnika napredovao do člana uprave zaduženog za energetiku, investicije, tehnički razvoj i kvalitetu.

Iza sebe ima iskustvo uspješno provedenog restrukturiranja, digitalizacije i optimizacije procesa. 2011. godine preuzeo je vođenje tvrtke Geoplin koju je kroz deset godina transformirao iz lokalne u uspješnu regionalnu tvrtku.

Krajem 2021. dolazi na mjesto predsjednika uprave Luke Koper koja za njegova mandata bilježi rekordne poslovne rezultate, unatoč gospodarskoj krizi izazvanoj pandemijom i ratom u Ukrajini.

“Jako me veseli početak rada u ambicioznom sustavu kao što je ENNA. Pred nama su brojni izazovi, puno učenja, novih tehnologija, zahtjevnih i pionirskih projekata. Bit će silno uzbudljivo i tome se veselim. Siguran sam da ćemo zajedno napraviti velike stvari i svima nam želim sreću i uspjeh na tom putu”, poručio je novi predsjednik uprave ENNA grupe Boštjan Napast, a dobrodošlicu mu je poželio i Vujnovac:

“Čovjeka kao što je Boštjan dugo sam želio vidjeti u našem timu. Drago mi je da su se okolnosti poklopile i da se moja želja sada realizirala. On je vrhunski profesionalac s velikim iskustvom u energetici i sjajnim rezultatima u logistici. Cijenim njegove ljudske i profesionalne kvalitete i vjerujem da ENNA grupi donosi upravo ono što nam treba u zahtjevnim planovima koje smo si zacrtali. Upravljanje ENNA grupom mu prepuštam s punim povjerenjem i imat će moju punu podršku kao i podršku cijelog sustava.”

Sabina Škrtić ostaje članica uprave ENNA grupe zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku te nastavlja svoj rad na izgradnji Enne u modernu europsku zelenu kompaniju.

“Kako smo ranije izvijestili, PPD kao i njegove tvrtke kćeri u inozemstvu (PPD grupa) izlazi iz sastava ENNA grupe i prelazi u vlasništvo tvrtke Blue Horizon, u sto postotnom vlasništvu Pavla Vujnovca, također sa sjedištem u Vukovaru. Antonija Glavaš i gđa Ivana Ivančić nastavljaju voditi PPD kao članice uprave Prvog plinarskog društva”, zaključuje se u priopćenju.



Tagovi: Pavao Vujnovac, Prvo plinarsko društvo, Boštjan Napast, fortenova
PROČITAJ I OVO
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE