GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Xiaomi postao drugi najprodavaniji brand na svijetu

Xiaomi postao drugi najprodavaniji brand na svijetu
REKORDAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2021 / 09:32
Autor: SEEbiz/Nova Ekonomija

ZAGREB - Prihod kineske korporacije Xiaomi skočio je u drugom tromjesečju ove godine rekordnih 64 posto, prenosi portal TechCrunch. Istodobno, tvrtka povećava svoj udio na globalnom tržištu pametnih telefona i razvija se u području internetske povezanosti.

Vrijednost prodaje kineske tvrtke u drugom tromjesečju bila je 87,8 milijardi juana (13,56 milijardi dolara), u usporedbi s 53,54 milijardi juana u istom razdoblju prošle godine. Analitičari su očekivali da će vrijednost prodaje biti 84,53 milijarde juana.

Dobit od 6,32 milijarde juana veća je za 87,4 posto u odnosu na drugo tromjesečje prošle godine, a također je premašila očekivanja.

Napominje se da su sankcije američke vlade protiv Xiaomijevih konkurenta, tvrtke Huawei, devastirale poslovanje tog tehnološkog diva.

S druge strane, Xiaomi je mogao povećati svoj tržišni udio zajedno s kineskim proizvođačima Androida Oppo i Vivo.

Xiaomijev udio na globalnom tržištu pametnih telefona porastao je 83 posto u odnosu na prošlu godinu, tijekom tromjesečja koje je završilo pola godine, prema Canalysu koji je proveo istraživanje.

Xiaomi je isporučio 52,8 milijuna telefona, čime je prvi put u svojoj povijesti postao drugi najprodavaniji brand na svijetu, ispred Samsunga i Applea.

Tvrtka je nedavno objavila da će kupiti i tehnologiju autonomne vožnje Deepmotion za oko 77,3 milijuna dolara.

Ulaganje slijedi njezin ambiciozni plan da uloži 10 milijardi dolara u proizvodnju električnih vozila u sljedećih 10 godina.

Tagovi: Xiaomi, pametni telefoni, autonomni automobili, tehnologija
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE