GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za vikend otkazano stotine letova, prijevoznicima bolno nedostaje osoblje

Za vikend otkazano stotine letova, prijevoznicima bolno nedostaje osoblje
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2022 / 10:58
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Planove britanskih putnika koji su nedavne praznike proveli u inozemstvu poremetili su iznenadni otkazi letova zračnih prijevoznika EasyJet, British Airways, Tui Airways i Wizz Air, koji se suočavaju s velikim nedostatkom osoblja. PC Agency procjenjuje da su nedjeljne izmjene letova utjecale na najmanje 15.000 putnika.

Nakon što je EasyJet otkazao desetke letova tijekom vikenda, danas je otkazao dodatnih 26 letova koji bi trebali stići u londonski aerodrom Gatwick. odletio od njega, javlja njemačka novinska agencija dpa. Otkazali su veze za destinacije kao što su Bilbao, Madrid i Sevilla u Španjolskoj, Milano i Palermo u Italiji, Ženeva i Zürich u Švicarskoj i Malta.

British Airways otkazao je danas više od 100 kratkih letova u zračnoj luci Heathrow, ističući da su pogođeni putnici unaprijed obaviješteni. Tui Airways je, međutim, otkazao šest letova iz Manchestera.

Prema Ciriumu, sažeo je dpa, oko 225 polazaka iz britanskih zračnih luka otkazano je između ponedjeljka i petka prošlog tjedna. U istom razdoblju prošle godine bilo je 24 otkaza.

Izvršni direktor PC agencije Paul Charles objasnio je da su nedjeljne promjene leta u posljednjem trenutku izazvale "velike lančane učinke" i da će trebati tri dana da se otklone zaostaci.

Putnici britanskih zračnih prijevoznika mjesecima se suočavaju s prekidima letova zbog nedostatka osoblja, budući da su tisuće ljudi otpustile zrakoplovne kompanije tijekom pandemije covida-19.

Zračni prijevoznici i operateri zračnih luka više su puta tražili financijsku potporu tijekom pandemije, kada su vladina ograničenja putovanja smanjila potražnju. Sada imaju problema s zapošljavanjem novog osoblja i provođenjem sigurnosnih provjera, navodi dpa.

Britanski ministar prometa Grant Shapps odbacio je pozive da se otvore vrata "jeftini" stranoj radnoj snazi kako bi se smanjio pritisak na zrakoplovni sektor.

"Odgovor ne može biti uvijek posegnuti za 'više imigracije'", rekao je Shapps za BBC Sunday Morning na pitanje hoće li privremeno dopustiti većem broju stranih radnika u industriji kako bi ublažili kadrovske pritiske. i dalje izvještava dpa.

Tagovi: EasyJet, British Airways, Tui Airways, Wizz Air, zračni prijevoz, Grant Shapps
PROČITAJ I OVO
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE