GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Započeo projekt aglomeracije Općine Fužine težak 90 milijuna kuna

Započeo projekt aglomeracije Općine Fužine težak 90 milijuna kuna
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2020 / 19:25
Autor: SEEbiz
FUŽINE - Započeo je s radom kapitalni projekt aglomeracije Općine Fužine težak 90 milijuna kuna koji se najvećim dijelom financira sredstvima Švicarske darovnice, a u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Švicarska sudjeluje u projektu s 85% iznosa investicije, 10% Općina Fužine, a 5% Hrvatske vode. Projektom je obuhvaćena izgradnja sustava javne odvodnje i sanacija, tj. rekonstrukcija sustava vodoopskrbe, izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Fužine, sanacija vodnih građevina na području aglomeracije Općine Fužine, ugradnja nadzorno upravljačkog sustava (NUS) i opreme za kontrolu gubitaka te izgradnja cjevovoda u vikend naselju Vrelo. Rok za završetak projekta predviđa se za kraj 2022. godine.

„Krenuli smo punom parom naprijed, a projekt aglomeracije Općine Fužine osnova je za daljnji razvoj našeg kraja i bolju kvalitetu života žitelja.“ – naglašava David Bregovac, načelnik Općine Fužine. Švicarsko-hrvatski program suradnje, uz Fužine, obuhvaća i projekte aglomeracije Grada Delnice i Općine Brod Moravice.

Ističe nužnost osiguranja sredstava iz državnog proračuna jer su proračuni jedinica lokalne samouprave Gorskog kotara i zbog korona epidemije dodatno financijski opterećeni. Kaže da je nužna veća podrška države ili da se u kombinaciji s korištenjem beskamatne kreditne linije od strane Vlade RH i HBOR-a maksimalno rasterete JLS Gorskog kotara. Istaknuo je kako su povećani troškovi izvođenja radova, te su prekoračene inicijalne procijenjene vrijednosti investicije.

Kako bi se projekt u potpunosti realizirao bit će potrebno usklađivanje financiranja između predstavnika Švicarske vlade i nadležnih hrvatskih Ministarstava te Hrvatskih voda kako bi se osigurala dodatna sredstva razlike između inicijalnih ponuda i trenutnih tržišnih cjenovnih kretanja dodaje Bregovac.

Projekt aglomeracije Općine Fužine u prvoj je fazi te se trenutno vrše radovi na području Fužina kod željezničkog mosta.

„Molimo žitelje za malo strpljenja jer će u procesu realizacije projekta biti sigurno zastoja i manjih prilagodbi kako bismo priveli radove kraju, a na zadovoljstvo svih. S vremenom jenjavanja korona pandemija u Općini Fužine, radujemo se novim projektima jer je nužno pokrenuti pravi puls razvoja Goranskog kraja.“- poručuje Bregovac.

Tagovi: Općina Fužine, David Bregovac, Švicarska, Hrvatske vode
PROČITAJ I OVO
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE