GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zazeleni svoju okolinu uz Inin Zeleni pojas

Zazeleni svoju okolinu uz Inin Zeleni pojas
OKOLIŠ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2023 / 12:42
Autor: SEEbiz
U svijetu u kojem su zelena tranzicija i usmjerenost prema održivosti temeljni imperativi brojne globalne i domaće kompanije usmjeravaju poslovanje upravo prema tim načelima.

Ogledni primjer kompanije koja pokazuje da prati zelenu tranziciju jest INA Grupa, vodeća kompanija u naftnom poslovanju u Hrvatskoj. INA već godinama usmjerava poslovanje prema globalnim ciljevima održivosti, a projekti poput Zelenog pojasa, kojim INA nastoji pozitivno utjecati na lokalne zajednice, potvrđuju da je kompanija dio pozitivnih okolišnih procesa.

Projekt koji već 10 godina revitalizira zajednicu

U široj javnosti Inin projekt Zeleni pojas prepoznat je kao jedan od uspješnijih projekata iz područja zaštite okoliša, prirode i klime. Riječ je o programu pokrenutom 2014. godine koji obilježava desetu obljetnicu. U sklopu projekta INA podržava i sufinancira važne projekte usmjerene na ekološke projekte lokalnih zajednica diljem Hrvatske. Program Zeleni pojas od svojih početaka namijenjen je svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj. Na ovaj način proteklih godina realizirana su 134 projekta koje je INA sufinancirala s više od 367.053 eura. U sklopu projekta, u suradnji s partnerima, INA je zazelenila prostor ukupne površine od 121.339 m², posadila 11.761 sadnicu drveća, cvijeća i raslinja te uredila brojne zelene staze, odmorišta i dječja igrališta. Također je provedeno nekoliko projekata čišćenja livada, šuma, podmorja, priobalja, jezera i rijeka.

Ovogodišnji program Zeleni pojas nastavlja potvrđivati Ininu viziju i inicijativu. Simbolično je otvoren na Dan planeta Zemlje, 22. travnja te je tom prigodom INA raspisala natječaj za sufinanciranje projekata i ideja koji doprinose zaštiti okoliša i očuvanju klime. Kao uvod u jubilarni deseti Zeleni pojas INA je u suradnji sa svojim Klubom volontera podržala pošumljavanje dronovima površine od jednog hektara na području Grubišnog polja.


Iz zraka je ispušteno 2500 Seed Bombsa, kuglica sa samoniklim sjemenjem autohtonih i neinvazivnih vrsta jasena, bukve i hrasta. Isto tako poseban potprogram Zelenog pojasa ove je godine posvećen upravo sadnji drveća kao jednostavnom i učinkovitom načinu smanjenja ugljičnog dioksida u atmosferi.

Zeleni pojas kao primjer dobre prakse

Koliko je važan i učinkovit Inin program Zeleni pojas, potvrđuje i to da je kao primjer dobre prakse uvršten u Globalno izvješće o održivom razvoju za 2018. godinu jer izravno pridonosi očuvanju života na Zemlji, jednom od 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Stoga i ove godine INA očekuje nove suradnje koje će doprinijeti zelenijem okolišu, osobito u kontekstu oporavka šuma kao ključnih staništa brojnih biljnih i životinjskih vrsta s pozitivnim utjecajem na klimu.

Više informacija na www.ina.hr/zelenipojas


Tagovi: Inin zeleni pojas, kompanija Ina
PROČITAJ I OVO
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE