GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zdravko Marić ušao u poduzetničke vode

Zdravko Marić ušao u poduzetničke vode
OSNOVAO TVRTKU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2023 / 07:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bivši ministar financija Zdravko Marić nakon odlaska iz Vlade odlučio je pokrenuti privatni biznis pa je potkraj listopada na zagrebačkom Trgovačkom sudu registrirao tvrtku pod nazivom Marabizz d.o.o., u kojoj je direktor i osnivač.

Tu informaciju je objavio tjednik Nacional, i to u kontekstu toga da Marić svoju poslovnu budućnost planira u suradnji s Krešimirom Filipovićem, poduzetnikom koji je sudjelovao u kupovini udjela Fortenove od strane arapskog investitora Saifa Alketbija, no to Marić odlučno demantira, prenosi Slobodna Dalmacija

- Osnovao sam tvrtku jer moram nešto raditi, ali nemam nikakve planove s ruskim ‘igračima‘. Otišao sam iz politike i nemam namjeru komentirati svaki svoj poslovni potez, a ni privatna putovanja s obitelji - izjavio je Marić komentirajući informaciju o putu u Dubai koju također u članku navodi tjednik Nacional. Tvrtku je registrirao na zagrebačkom Jarunu, i to za poslovno savjetovanje. Uplatio je 2,6 tisuća eura temeljnog kapitala, a tvrtka je osnovana 21. listopada prošle godine, piše Jutarnji list.

Podsjetimo da je Marić Vladu napustio u srpnju 2022., a uskoro mu istječe prvih šest mjeseci otkako je otišao. Inače, Marića s poduzetnikom Filipovićem povezuje i jedan boravak u hotelima tvrtke Jadranka po povlaštenoj cijeni dok je bio ministar financija, a zbog toga ga je i kaznilo Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa. Ali Marić tvrdi da nema nikakve planove s ruskim investitorima, a s kim planira poslovati u budućnosti nije želio otkriti.

Tagovi: Zdravko Marić, Saif Alketbi, Pavao Vujnovac
PROČITAJ I OVO
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE