GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zemljište u vlasništvu Kerumove tvrtke u stečaju prodaje se za samo 79 eura po kvadratu

Zemljište u vlasništvu Kerumove tvrtke u stečaju prodaje se za samo 79 eura po kvadratu
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2023 / 11:55
Autor: SEEbiz
SPLIT - Trgovački sud u Splitu zaprimio je procjembeni elaborat vrijednosti zemljišta Keruma d.o.o. u stečaju prema kojem je vrijednost 369 četvornih metara parcele u Okrugu na Čiovu procijenjena na 29.302 eura, odnosno 79,41 eura po kvadratu.

“Predmetna nekretnina u naravi predstavlja zapušteno zemljište”, ističe se u dopisu sudskog vještaka te dodaje da do tog građevinskog zemljišta nije omogućen ni kolni pristup.

Procjena vrijednosti uslijedila je nakon nedavnog dopisa stečajne upraviteljice Keruma d.o.o s popisom svih dosad prodanih nekretnina u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna eura, kao i popisom još sedam neunovčenih nekretnina trenutačno procijenjene vrijednosti od oko 400.000 eura.

U dopisu stečajne upraviteljice Natalije Mladineo navedeno je da je prodano 17 nekretnina od kojih je ”na bubnju” za najveću cijenu od 1,53 milijuna eura unovčena poslovna zgrada – robna kuća u Zadru, a slijedi kompleks Šumski dvor u zagrebačkoj elitnoj četvrti Cmrok koji je unovčen za 1,51 milijun eura te 2021. predan u vlasništvo zagrebačkom poduzetniku Ivanu Čermaku.

U izvješću se navodi i još sedam Kerumovih neunovčenih nekretnina među kojima su građevinsko zemljište u Lori nedavno procijenjene vrijednosti od 136.928 eura, te zemljište u Supetru, poslovni prostor u Gružu, spremišta u Zadru te oranica i pekara u Drnišu. Za zemljišta na Čiovu i u Starom Gradu na Hvaru tada još nije bila završena procjena vrijednosti.

U sklopu unovčavanja Kerumovih nekretnina nedavno su obavljeni i oglasi za prodaju spremišta u Zadru za koje će se pisane ponude otvarati na ročištu zakazanom 6. listopada. U dnevnom tisku i na sudskim stranicama oglašena je prodaja četiri spremišta od ukupno desetak kvadrata koja će se prodavati po početnim cijenama od 2289 do 2522 eura.

Nekretnina će se prodavati u stečajnom postupku prikupljanjem pisanih ponuda. U slučaju da dva ili više ponuditelja daju jednaku pisanu ponudu provest će se javna dražba po načelu ”tko da više”, a prodaja se obavlja po načelu ”viđeno-kupljeno”, što isključuje sve naknadne prigovore kupca.

Tagovi: Željko Kerum, Kerum, Čiovo, zemljište
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE