GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zetatrans: Dividenda 12 centi bruto

Zetatrans: Dividenda 12 centi bruto
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2023 / 13:44
Autor: SEEbiz
PODGORICA – Akcionarima Zetatransa biće isplaćena dividenda u iznosu od 12 centi bruto po akciji, za šta će biti opredijeljeno 985,97 hiljada EUR, odlučeno je na Skupštini dioničara.

„Skupština akcionara je donijela odluku da se ukupna dobit kompanije za prošlu godinu od 985,71 hiljadu EUR i akumulirana iz prethodnih godina u ukupnom iznosu od skoro 1,06 miliona, rasporedi tako što će se iznos od 985,97 hiljada podijeliti kroz dividende akcionarima, dok iznos od skoro 1,06 miliona ostaje neraspoređen“, navodi se u saopštenju.

Dividenda će se isplaćivati od 27. oktobra, prenosom pripadajućeg iznosa na račune akcionara, a prema spisku akcionara iz Centralnog klirinškog depozitarnog društva na dan 29. jun.

Skupština akcionara je usvojila izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, kao i finansijske sa izvještajem nezavisnog revizora.

Revizor je dao mišljenje da priloženi finansijski iskazi prikazuju istinito i objektivno finansijsko stanje društva na dan 31. decembar prošle godine, rezultate poslovanja i novčane tokove, u skladu sa Zakonom o računovodstvu i računovodstvenim propisima koji se primjenjuju u Crnoj Gori.

Za revizora društva za ovu godinu imenovana je revizorska kuća Certitudo iz Podgorice.

Skupština je, nakon što je razriješila Damijana Vajsa, Matjaža Ujčiča, Joža Kreševiča, lvu Asanović i Mitra Bajčetu, izabrala novi Odbor direktora.

Novoizabrani članovi su Aleš Klavžar, Marko Rems, Matjaž Ujčič, lva Asanović i Mitar Bajčeta.

Na konstitutivnoj sjednici, Klavžar je imenovan za predsjednika Odbora direktora.

Skupština akcionara je usvojila i Politiku naknada i visinu naknada članovima Odbora direktora.

Tagovi: Zetatrans, Dividenda, Intereuropa
PROČITAJ I OVO
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
ŠTRAJK
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
VARAŽDIN - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE