GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žito i Belje na vrhu prema prihodima u urbanoj aglomeraciji Osijek

Žito i Belje na vrhu prema prihodima u urbanoj aglomeraciji Osijek
VRH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 09:19
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Poduzetnici urbane aglomeracije Osijek u 2019. godini su ostvarili ukupne prihode u iznosu od 21,5 milijardi kuna, što je 76,5 posto ukupnih prihoda poduzetnika Osječko-baranjske županije, pokazuju podaci Fine.

Analiza financijskih rezultata poslovanja poduzetnika na području Urbane aglomeracije Osijek koja obuhvaća tri grada (Osijek, Belišće i Valpovo) i 16 općina, pokazala je da je u 2019. na tom području poslovao 4.391 poduzetnik s 31.329 zaposlenih, što je prosječno 7,1 zaposlenih po poduzetniku.

Najviše je poduzetnika s područja grada Osijeka -3.249, a najmanje u općini Punitovci - 11.

Podaci Fine pokazuju da su poduzetnici Urbane aglomeracije Osijek lani iskazali pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 318,9 milijuna kuna.

Od ukupnog broja poduzetnika promatranog područja, s dobitkom je poslovalo 2.917 ili 66,4 posto, a s gubitkom 1.474 ili 33,6 posto.

Poduzetnici Urbane aglomeracije Osijek lani su ostvarili ukupne prihode od 21,5 milijardi kuna, što je povećanje od 9,6 posto u odnosu na 2018. godinu. Ukupni su rashodi su iznosili 21 milijardu kuna i veći su za 11,5 posto.

Među poduzetnicima Urbane aglomeracije Osijek, najveći prihod d 1,9 milijardi kuna je ostvarila tvrtka Žito iz Osijeka. Slijedi Belje plus s ostvarenih 1,1 milijardu kuna prihoda.

Prema produktivnosti, odnosno prihodu po zaposlenom, na prvom su mjestu poduzetnici općine Čepin s 1,14 milijuna kuna. Slijede poduzetnici općine Šodolovci sa 1,12 milijuna kuna te poduzetnici općine Koška sa 942 tisuće kuna po zaposlenom.

Za usporedbu, produktivnost poduzetnika na razini Hrvatske u 2019. godini iznosila je 821 tisuću kuna, a produktivnost Urbane aglomeracije Osijek 688 tisuća kuna, navode iz Fine.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata kod poduzetnika Urbane aglomeracije Osijek u 2019. je iznosila 4.854 kune, što je rast od dva posto u odnosu na prethodnu godinu te 0,8 posto više od prosječne mjesečne nešto plaće obračunate zaposlenima kod poduzetnika Osječko-baranjske županije (4.817 kuna).

Najviša prosječna mjesečna neto plaća obračunana je zaposlenima kod poduzetnika u općini Kneževi Vinogradi (5.652 kuna), a najniža prosječna mjesečna neto plaća kod poduzetnika u općini Čeminac (3.328 kuna).

Tagovi: Žito, Belje, urbana aglomeracija Osijek
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE