GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zračna luka Pula razmatra proširenje piste, želi letove prema SAD-u

Zračna luka Pula razmatra proširenje piste, želi letove prema SAD-u
VELIKI PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2023 / 09:40
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Zračna luka Pula pred jednom je od najvažnijih odluka u povijesti. Naime, pulski aerodrom razmatra proširenje piste do 3.200 metara.

"Zračna luka Pula naručila je analizu studije za pomaknuti prag, što znači da se istražuje mogućnost produljenja uzletno-sletne staze do 3.200 metara za prihvat long-haul letova, odnosno letova prema zapadnoj prekooceanskoj obali. Na trenutnoj stazi od 2.954 metra za to nedostaje 250 metara.

Imamo prostora i u smjeru istoka i zapada za proširenje, no treba uzeti u obzir nagibe", kazala je Nina Vojnić Žagar, direktorica Zračne luke Pula za Glas Istre.

Prema Master planu razvoja Zračne luke iz 2016. godine, predviđena je izgradnja novog terminala, a na pitanje što je s time, direktorica Vojnić Žagar ističe da je taj plan zastario jer se bazirao na nekadašnjim pretpostavkama, kao i, primjerice, na činjenici da se zračna luka poveže s kruzerskim terminalom u Luci Pula.

No, naručena je izrada nove Strategije razvoja Zračne luke Pula, koju izrađuje Zračna luka Zagreb, a gotova bi trebala biti ove godine.

- U pripremi je postupak javne nabave za produljenje postojećeg terminala za dodatna dva izlaza, što je trebalo biti odrađeno 2020., ali su za to predviđena financijska sredstva preusmjerena na očuvanje likvidnosti i pokriće tekućih troškova. Te su investicije izostale, no sada hvatamo korak, kaže Vojnić Žagar.

- Najave za ovu godinu na razini su prošlogodišnjih, s obzirom na to da nove destinacije i nove frekvencije koje su uvedene zapravo nadomještaju gubitak tržišta, odnosno smanjenje kapaciteta Edelweissa za 50 posto i British Airwaysa za 50 posto, što konkretno znači smanjenje s dva na jedan let tjedno. Tako da se nismo puno pomaknuli od prošle godine, ali svakako vjerujemo da bi popunjenost zrakoplova mogla biti daleko bolja nego lani, zaključila je Vojniž Žagar.

Tagovi: Zračna luka Pula, Nina Vojnić Žagar
PROČITAJ I OVO
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
DIONICE
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
ZAGREB - Neven Vranković, član Uprave Atlantic Grupe, prodao je 8.000 dionica Atlantica putem transakcije izvršene 2. svibnja 2024. na uređenom tržištu Zagrebačke burze.
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE