GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BYD gradi pogon u Szegedu

BYD gradi pogon u Szegedu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2023 / 13:08
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Kineski BYD, svjetski lider u prodaji plug-in automobila (električnih i plug-in hibridnih), gradi svoju prvu europsku tvornicu u Szegedu.

BYD je objavio da će proizvodna baza biti izgrađena u nekoliko faza, čime će se otvoriti tisuće radnih mjesta. Prema ljudima koji su upoznati s temom, tvornica će imati šesteroznamenkastu godišnju proizvodnju, proizvodeći više od 100.000 električnih vozila godišnje. Očekuje se da će izgradnja trajati dvije godine.

Bit će to prva europska tvornica koju će izgraditi kineski EV brend. Na primjer, čak se i Polestarova električna vozila proizvode u Kini i uvoze u Europu. Polestar je EV brand pod Volvom, u vlasništvu kineskog automobilskog holdinga Geely Group.

To će biti jedno od najznačajnijih ulaganja u mađarskoj gospodarskoj povijesti, kao rezultat koje će otvoriti tisuće novih radnih mjesta, najavio je u petak Szijjártó Péter, mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine, potvrđujući glasine koje traju mjesecima.

Szijjarto je otkrio je da svaka četvrta tvrtka koja prodaje električne automobile na globalnoj razini ove godine gradi nove tvornice prateći uspjeh na svjetskom tržištu, pa već duže vrijeme traži lokaciju za to u Europi.

Među ostalim kineskim markama električnih vozila u Europi su Nio, Xpeng, Great Wall Motors i MG. Sva njihova vozila koja prodaju na Starom kontinentu su iz uvoza. Također, nitko od njih još nije najavio europsku tvornicu automobila.

Tagovi: BYD, Szeged, Mađarska, Szijjarto, Nio, Xpeng
PROČITAJ I OVO
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
RAST
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
LJUBLJANA - U travnju su u Sloveniji prvi put registrirana 4694 osobna automobila, što je 8,21 posto više nego u travnju prošle godine.
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
TRENDOVI
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
BERLIN - Njemačka je 2023. godine izvezla više električnih automobila nego što je uvezla, objavio je u ponedjeljak Savezni ured za statistiku.
Stellantis zapošljava inženjere u Maroku, Brazilu i Indiji, plaćeni su i do pet puta manje od Europljana
UŠTEDE
Stellantis zapošljava inženjere u Maroku, Brazilu i Indiji, plaćeni su i do pet puta manje od Europljana
MILANO - Automobilski inženjeri u Europi i SAD-u mogu zaraditi godišnju plaću u rasponu od 140.000 do 185.000 eura, uključujući beneficije. S obzirom na to da se europski proizvođači bore za smanjenje troškova, scena trenutno zapošljava inženjere u Južnoj Americi, Africi i Aziji.
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
RAST
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
PRAG - Prodajni rezultati tvrtke iz Mladá Boleslava za prvo tromjesečje opet pokazuju rast prodaje. Octavia je i dalje najpopularniji model, ali i Fabia dobro prolazi u SUV eri, što dokazuje da mali automobili još nisu otpisani.
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE