GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CEO Lamborghinija: Fantastična potražnja za hibridnim modelom Revuelto

CEO Lamborghinija: Fantastična potražnja za hibridnim modelom Revuelto
BOGATI KUPCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2023 / 20:48
Autor: SEEbiz / CNBC

MILANO - Lamborghinijeva brza rasprodaja njegovog novog hibridnog superautomobila vrijednog 600.000 dolara dokaz je da bogati kupci automobila još uvijek troše, prema izvršnom direktoru.

Lamborghini već ima listu čekanja i dvije godine vrijedne narudžbe za Revuelto, svoj prvi plug-in hibrid koji je lansiran prošli mjesec, rekao je CEO Stephan Winkelmann za CNBC. Narudžbe stižu unatoč globalnim previranjima na financijskim tržištima i bankarskim sustavima posljednjih mjeseci.

"Otpornost naših kupaca, sa svime što se događa u posljednja 24 mjeseca je nevjerojatna", rekao je Winkelmann. "Ne vidimo nikakvo usporavanje unosa narudžbi za kupnju automobila poput našeg."

Navala narudžbi za Revuelto i druge superautomobile naglašava stalnu snagu bogatih potrošača unatoč usporavanju u drugim segmentima potrošačke ekonomije. Cijena dionice Ferrarija ove je godine porasla za 27% zbog stalne potražnje za trofejnim automobilima, posebice u SAD-u.

Ferrari, Bentley, Rolls Royce i drugi vrhunski brendovi izvijestili su o rekordnoj prodaji i proizvodnji prošle godine.

Lamborghini je prošle godine proizveo rekordnih 9233 vozila diljem svijeta, što je 10% više u odnosu na 2021. Winkelmann je rekao da je prerano prognozirati proizvodnju za 2023., ali ako se narudžbe nastave kao u prvom kvartalu, tvrtka može dostići ili premašiti prošlogodišnji rekord.

Veliko pitanje za proizvođače superautomobila poput Lamborghinija je kako definirati svoje marke u doba elektrifikacije. Cijenjeni zbog svojih snažnih, gromoglasnih motora, proizvođači superautomobila rade na razvoju tihih električnih vozila visokih performansi koja se dovoljno razlikuju od Tesle i drugih marki da zahtijevaju više cijene.

Svaki model Lamborghinija lansiran nakon Revuelta bit će hibrid, s plug-in verzijama SUV-a Urus i sportskog automobila Huracan koje se očekuju u nadolazećim godinama. Lamborghini planira lansirati svoj prvi potpuno električni model negdje 2028. ili 2029. godine.

S Revueltom, Lamborghini je iskoristio najbolje od oba svijeta, uparivši tri elektromotora s novim 6,5-litrenim V12 motorom s atmosferskim usisavanjem za kombiniranu snagu od 1001 konjskih snaga. Ima maksimalnu brzinu od preko 217 milja na sat i može ubrzati od 0 do 62 mph za manje od 2,5 sekunde.

Uz hibridizaciju, Revuelto je 30% učinkovitiji u potrošnji goriva.

Kolekcionari automobila kažu da je dio privlačnosti Revuelta posjedovanje jedne od posljednjih generacija V12 superautomobila koji se prodaju i proizvode.

Tagovi: Lamburghini, Lamborghini Revuelto, Stephan Winkelmann , Ferrari
PROČITAJ I OVO
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
TRENDOVI
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
BERLIN - Njemačka je 2023. godine izvezla više električnih automobila nego što je uvezla, objavio je u ponedjeljak Savezni ured za statistiku.
Stellantis zapošljava inženjere u Maroku, Brazilu i Indiji, plaćeni su i do pet puta manje od Europljana
UŠTEDE
Stellantis zapošljava inženjere u Maroku, Brazilu i Indiji, plaćeni su i do pet puta manje od Europljana
MILANO - Automobilski inženjeri u Europi i SAD-u mogu zaraditi godišnju plaću u rasponu od 140.000 do 185.000 eura, uključujući beneficije. S obzirom na to da se europski proizvođači bore za smanjenje troškova, scena trenutno zapošljava inženjere u Južnoj Americi, Africi i Aziji.
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
RAST
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
PRAG - Prodajni rezultati tvrtke iz Mladá Boleslava za prvo tromjesečje opet pokazuju rast prodaje. Octavia je i dalje najpopularniji model, ali i Fabia dobro prolazi u SUV eri, što dokazuje da mali automobili još nisu otpisani.
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
SVE GORE
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u srijedu je izvijestio o znatno većim gubicima u prvom tromjesečju, budući da je kompanija zaustavila proizvodnju svojih osnovnih modela prije lansiranja nove serije vozila kasnije ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE