GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rimac Kampus širi se na poslovnu zonu u Stupničkom Obrežu

Rimac Kampus širi se na poslovnu zonu u Stupničkom Obrežu
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2022 / 09:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Rimac Kampus širi se i na područje Stupnika, u nedavno osnovanu poslovnu zonu u Stupničkom Obrežu.

Tamo će se na površini od 14 hektara, na području nekadašnje vojne raketne baze, u sljedećih pet godina izgraditi novi pogon – Rimac Centar za ispitivanje tehnologije i komponenti za električna vozila. Tim povodom jučer je potpisan ugovor o pravu gradnje na 69 godina između Rimac Automobila i Općine Stupnik.

Načelnik Općine Bruno Perković rekao nam je da je riječ o investiciji vrijednoj 480 milijuna kuna, koja, prema investicijskoj studiji, obuhvaća halu za testiranje i elektrotehnički laboratorij te ostale prateće objekte. Rimac Technology će posebnom prometnicom biti povezan s Rimac Kampusom u Svetoj Nedelji. U novom pogonu odvijat će se svi tehnološki procesi vezani uz razvoj, testiranje baterija i baterijskih modula te elektromotora i pogonskih sklopova za električne automobile. Centar bi trebao zaposliti oko 220 visokoobrazovanih kadrova.

- To za nas znači i novi prihod od komunalnog doprinosa u godišnjoj visini naknade od 140 tisuća kuna, odnosno 9 milijuna i 700 tisuća kuna za svih 69 godina, ali pored toga računamo i na prihode od komunalne naknade i drugih doprinosa – ističe Bruno Perković. Dodaje da će puno veći efekt od toga biti daljnji razvoj gospodarstva i novo zapošljavanje što će posredno utjecati i na nova doseljavanja, ali i ostanak ljudi na ovom području, a onda i na veći općinski prihod od poreza na dohodak.

Tagovi: Rimac Kampus, Stupnički Obrež, Rimac Technology, Mate Rimac, Rimac Automobili, Bruno Perković
PROČITAJ I OVO
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
RAST
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
LJUBLJANA - U travnju su u Sloveniji prvi put registrirana 4694 osobna automobila, što je 8,21 posto više nego u travnju prošle godine.
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
TRENDOVI
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
BERLIN - Njemačka je 2023. godine izvezla više električnih automobila nego što je uvezla, objavio je u ponedjeljak Savezni ured za statistiku.
Stellantis zapošljava inženjere u Maroku, Brazilu i Indiji, plaćeni su i do pet puta manje od Europljana
UŠTEDE
Stellantis zapošljava inženjere u Maroku, Brazilu i Indiji, plaćeni su i do pet puta manje od Europljana
MILANO - Automobilski inženjeri u Europi i SAD-u mogu zaraditi godišnju plaću u rasponu od 140.000 do 185.000 eura, uključujući beneficije. S obzirom na to da se europski proizvođači bore za smanjenje troškova, scena trenutno zapošljava inženjere u Južnoj Americi, Africi i Aziji.
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
RAST
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
PRAG - Prodajni rezultati tvrtke iz Mladá Boleslava za prvo tromjesečje opet pokazuju rast prodaje. Octavia je i dalje najpopularniji model, ali i Fabia dobro prolazi u SUV eri, što dokazuje da mali automobili još nisu otpisani.
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE