GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Borut Jamnik na čelu SID banke

Borut Jamnik na čelu SID banke
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2023 / 17:00
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nadzorni odbor SID banke na današnjoj je sjednici sklopio sporazum s predsjednikom Uprave banke Damijanom Dolinarom o prijevremenom prestanku mandata te novim prvim imenovao dosadašnjeg člana Uprave banke Boruta Jamnika. čovjek banke. Petogodišnji mandat počinje 17. travnja, priopćeno je danas.

Jamnik je član uprave SID banke od 23. prosinca prošle godine, a prije toga je godinama bio na čelu Modre zavarovalnice. U upravu SID banke imenovan je na temelju javnog natječaja i natječaja, a dopuštenje Banke Slovenije za obavljanje dužnosti dobio je 20. veljače, priopćeno je iz SID banke.

Stanko Šarc Majdič je član uprave banke. "Dvočlana Uprava SID banke, s predsjednikom Uprave Jamnikom i članom Šarcem Majdičem, svojim će raznolikim iskustvom i znanjem osigurati primjeren sastav upravljačkog tijela u funkciji menadžmenta za daljnji razvoj SID banke. ”, napisala je banka.

U nadzornom odboru SID banke su predsjednik Janez Tomšič te članovi Leo Knez, Marjan Divjak i Marko Tišma. Zlatko Vili Hohnjec i Igor Masten podnijeli su ostavke na tu dužnost 14. ožujka, a Vlada je na njihova mjesta 17. ožujka imenovala Gorazda Podbevška i Matiju Šenka, koji moraju dobiti dopuštenje Banke Slovenije.

Dolinar je preuzeo vođenje SID banke u siječnju 2022. godine i nakon odlaska dugogodišnjeg prvog supruga Sibila Svilana, kojemu nadzornici nisu dodijelili novi mandat. Od tada je u upravi Stanko Šarc Majdič, ali suprotno prvotnim planovima u upravu nije ušao Gašpar Ogris Martič.

Tagovi: Borut Jamnik, SID banka, Damijan Dolinar, Banka Slovenije
PROČITAJ I OVO
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
KAMATNE STOPE
Banke ponovno počele smanjivati kamate na oročenu štednju
ZAGREB - Tek što su potkraj prošle godine, potaknute Vladinim izdanjima narodnih obveznica i trezorskih zapisa, podignule kamate na depozite, sada ih postupno snižavaju.
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
KREDITIRANJE
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju ožujka 2024., na osnovi stanja, 43,6 mlrd. eura.
Mađarski regulator kaznio OTP banku
KAZNA
Mađarski regulator kaznio OTP banku
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) kaznila je OTP banku sa 102 milijuna HUF zbog nepoštivanja propisa u vezi s pružanjem usluga plaćanja, priopćili su u srijedu središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnog medija MTI.
HSBC pao 3% nakon informacije da najveći dioničar Ping An želi smanjiti udjel
POSLJEDICE
HSBC pao 3% nakon informacije da najveći dioničar Ping An želi smanjiti udjel
HONG KONG - Dionice HSBC Holdingsa pale su u petak za više od 3% u Hong Kongu nakon izvješća da bi njegov glavni dioničar Ping An Insurance mogao smanjiti svoj udio u britanskoj banci.
Klemen Boštjančič novi je predsjednik Odbora guvernera EBRD-a
KARIJERE
Klemen Boštjančič novi je predsjednik Odbora guvernera EBRD-a
LJUBLJANA - Na godišnjoj skupštini Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Erevanu, Armenija, ministar financija Klemen Boštjančič izabran je za novog predsjednika odbora guvernera članica EBRD-a. On će godinu dana predsjedavati 73-članim odborom banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE