GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Bank lani ostvario neto dobit prvi put od 2014.

Deutsche Bank lani ostvario neto dobit prvi put od 2014.
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2021 / 13:33
Autor: SEEbiz
FRANKFURT – Deutsche Bank se 2020. godine vratio na staze profita prvi put od 2014, zahvaljujući snažnoj dobiti njegovog odjela za investicijsko bankarstvo, objavio je danas taj njemački zajmodavac.

Neto dobit banke koja se pripisuje dioničarima iznosila je 113 milijuna eura (135,69 milijuna dolara), naspram gubitka od 5,7 milijardi eura zabilježenog u 2019, prenosi Reuters.

Analitičari su predviđali da će banka zabilježiti gubitak od oko 300 milijuna eura u 2020.

Povratak profitabilnom poslovanju je uspeh glavnog izvršnog direktora Christiana Sewinga, koji je na čelo banke došao 2018. godine s ciljem da napravi zaokret u poslovanju najvećeg njemačkog zajmodavca nakon niza godina gubitaka i plaćanja visokih kazni zbog pranja novca i uloge u hipotekarnoj krizi.

„Postavili smo čvrste temelje za održivu profitabilnost i uvjereni smo da će se ovaj pozitivan trend nastaviti i 2021. godine, uprkos izazovnim vremenima“, rekao je Sewing.

Deutsche Bank je, kao i njeni brojni konkurenti, zabilježila snažan rast trgovinske aktivnosti na burzama uslijed tržišnih volatilnosti povezanih s pandemijom. Taj segment djelatnosti je zaslužan za pozitivan financijski rezultat ove investicijske banke u prošloj godini.

Prihod te divizije je skočio lani za 32 posto na 9,28 milijardi eura, dok je fiksni prihod od njene ključne aktivnosti ulaganja u obveznice i druge vrijednosne papire, kao i od aktivnosti na deviznom tržištu i od trgovine porastao za 28 posto.

Tagovi: Deutsche Bank, investiciojsko bankarstvo, Christian Sewing
PROČITAJ I OVO
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
NADZORNICI
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
MARIBOR - Nova KBM dobila je i nove supervizore nakon uspješnog preuzimanja od strane mađarske bankarske grupe OTP. To su postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath i Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, navodi se u današnjoj objavi na Ajpesu.
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
GUBITAK
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
TOKYO - Japanska Softbank grupa neočekivano je zabilježila gubitak od 783 milijarde jena (5,5 milijardi eura) u trećem kvartalu, koji za grupu završava krajem prosinca. Veliki udarac poslovanju ovog investicijskog diva bilo je usporavanje tehnološkog sektora, prenosi francuska novinska agencija AFP.
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
REZULTATI
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
PARIZ - BNP Paribas, najveći zajmodavac u eurozoni, objavio je neto dobit nižu od očekivane u četvrtom tromjesečju, budući da su skok njezinih troškova rizika i viši operativni troškovi neutralizirali procvat u prodaji trgovanja.
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE