GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dpbit UBS-a u prvom kvartalu potonula 52%; ispod očekivanja analitičara

Dpbit UBS-a u prvom kvartalu potonula 52%; ispod očekivanja analitičara
RAZOČARALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2023 / 07:39
Autor: SEEbiz
BERN - UBS je ostvario dobit od 1,03 milijarde dolara za prvo tromjesečje, što je pad od 52% na godišnjoj razini zbog naslijeđene parnice. Ovo su prvi rezultati švicarske banke otkako je objavila preuzimanje konkurentske Credit Suisse.

Analitičari su procijenili da će ostvariti neto dobit od 1,75 milijardi dolara za ovo tromjesečje, prema Refinitivu.

Švicarska banka povećala je svoje rezervacije na 665 milijuna dolara nakon spora u vezi s vrijednosnim papirima osiguranim stambenim hipotekama u SAD-u.

"Naša solidna temeljna izvedba i snažni priljevi u ovom tromjesečju pokazuju da nastavljamo biti izvor stabilnosti za naše klijente tijekom razdoblja značajne neizvjesnosti", rekao je izvršni direktor Sergio Ermotti u izjavi.

Ovo su još najvažniji detalji rezultata:

Prihodi su dosegnuli 8,75 milijardi dolara u odnosu na 9,38 milijardi prije godinu dana
Operativni troškovi iznosili su 7,2 milijarde dolara sa 6,6 milijardi dolara prije godinu dana
Stopa kapitala CET 1, mjera solventnosti banke, iznosila je 13,9% u odnosu na 14,1% prije godinu dana

Zajmodavac je također rekao da je privukao 28 milijardi dolara neto novog novca u svoju globalnu jedinicu za upravljanje imovinom, od čega je 7 milijardi dolara registrirano u zadnjih 10 dana ožujka, dakle nakon objave akvizicije Credit Suisse.

Dionice UBS-a skočile su više od 10% od vijesti da prošlog mjeseca kupuje svog posrnulog švicarskog konkurenta. Tada je UBS rekao da će dogovor, uz posredovanje švicarskih regulatora, stvoriti "vodećeg globalnog upravitelja bogatstvom" s više od 5 milijardi dolara ukupno uložene imovine.

Međutim, analitičari Barclaysa rekli su da tržište "značajno podcjenjuje" složenost integracije Credit Suissea unutar UBS-a, izvijestio je Reuters.

U svjetlu dogovora, UBS je najavio da će se Sergio Ermotti, koji je bio izvršni direktor između 2011. i 2020., vratiti na tu dužnost od 5. travnja.

Tagovi: UBS banka, bankarska kriza, Credit Suisse, Švicarska
PROČITAJ I OVO
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE