GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD, donatori i UniCredit Leasing Srbija podržavaju mala preduzeća

EBRD, donatori i UniCredit Leasing Srbija podržavaju mala preduzeća
PODRŠKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2022 / 17:21
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i UniCredit Leasing Srbija potpisale su danas ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 15 miliona evra namenjenih lokalnim malim i srednjim preduzećima (MSP).

Kreditna linija će omogućiti da se finansiranje lizinga proširi na privatna preduzeća u Srbiji, podstičući ih da ulažu u standarde visokih performansi, tehnologije i usluge, omogućavajući im da postanu konkurentniji i energetski efikasniji.

Kreditna linija je deo EBRD-ovog novog programa ponovnog pokretanja malih i srednjih preduzeća koja podržava oporavak malih preduzeća od usporavanja izazvanog pandemijom. Takođe će pomoći širenju zelene ekonomije u Srbiji promovisanjem ulaganja u poboljšanje energetske efikasnosti. Oko 70 odsto sredstava programa biće izdvojeno za ulaganja u tehnologije koje štede energiju i zelene tehnologije, dok će ostatak podržati ulaganja u automatizaciju, povećanje produktivnosti, kvalitet i bezbednost proizvoda.

Ugovor je potpisao potpredsednik EBRD Alen Pilu tokom svoje zvanične posete zemlji. On je rekao: „Zadovoljstvo nam je što nastavljamo našu odličnu saradnju sa UniCredit Leasing Srbija i što možemo zajednički da produžimo ovu novu kreditnu liniju koja će podržati oporavak i razvoj lokalnog poslovanja. Mala preduzeća predstavljaju značajan segment srpske privrede i pomoć im da ulažu u zelenu i visokoefikasnu opremu i tehnologiju pomoći će da se poveća njihova konkurentnost kako na domaćem tako i na spoljnim tržištima.“
„Ponosni smo što je UniCredit Leasing prepoznat kao pouzdan partner EBRD, i što smo u mogućnosti da kroz ovu kreditnu liniju još jednom podržimo mala i srednja preduzeća u našoj zemlji. Posebno je važna činjenica da će mala i srednja preduzeća kroz ovu kreditnu liniju moći da nastave sa unapređenjem energetske efikasnosti i zelene ekonomije, što je jedan od osnovnih postulata našeg poslovanja“, izjavila je Ana Milić, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Leasing Srbija.

Mala i srednja preduzeća će takođe imati koristi od subvencija u vrednosti do 15 odsto iznosa kredita. Donacije će finansirati Luksemburg, Norveška i Sjedinjene Američke Države, a očekuje se da će učestvovati i drugi donatori.

UniCredit Leasing Srbija je dugogodišnji partner EBRD i treća po veličini lizing kompanija u zemlji. Nova kreditna linija će podržati ambiciju UniCredit Leasinga da dodatno poveća lizing za MSP, dok dopre do više poslova izvan glavnog grada i privuče nove klijente. UniCredit Leasing je u poslednje četiri godine već iskoristio oko 40 miliona evra i uspešno podržao MSP u Srbiji koristeći sredstva EBRD.
EBRD je vodeći institucionalni investitor u Srbiji. Banka je do danas uložila više od 7,6 milijardi evra u zemlju. Fokus Banke u Srbiji je na razvoju privatnog sektora, unapređenju javnih komunalnih usluga i olakšavanju tranzicije zemlje ka zelenoj ekonomiji.

Tagovi: EBRD, Ana Milić, Evropska banka za obnovu i razvoj, UniCredit Leasing Srbija, UniCredit
PROČITAJ I OVO
NLB Komercijalna banka kreće u prinudni otkup akcija
OTKUP
NLB Komercijalna banka kreće u prinudni otkup akcija
BEOGRAD – Skupština NLB Komercijalne banke danas je donela odluku o prinudnom otkupu akcija.
Adrović: Kamate na kredite rast će već u srpnju
KAMATNE STOPE
Adrović: Kamate na kredite rast će već u srpnju
ZAGREB - Direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović bio je gost N1 Studija uživo. Govorio je o rastu kamata na kredite, uvođenju eura i bankarskom sustavu u Hrvatskoj.
NBS: Privremena mera za izračunavanje kapitala banaka
ODLUKE
NBS: Privremena mera za izračunavanje kapitala banaka
BEOGRAD – Izvršni odbor Narodne banke Srbije u sredu je na vanrednoj sednici usvojio Odluku o privremenoj meri koja se odnosi na izračunavanje kapitala banke kojom se daje mogućnost bankama da ublaže negativne efekte promene cena hartija od vrednosti na kapital, nastale usled poremećaja na globalnim finansijskim tržištima.
Zagrebačka banka i Feelsgood surađuju na projektima s društvenim učinkom
SURADNJA
Zagrebačka banka i Feelsgood surađuju na projektima s društvenim učinkom
ZAGREB - Zagrebačka banka i Feelsgood Capital Partners sklopili su u utorak ugovor o poslovnoj suradnji kojim se planira suradnja na projektima koji mogu ostvariti mjerljiv i namjeravan društveni učinak, priopćili su potpisnici.
Zaba na vrhu: Čak pet banaka među deset najprofitabilnijih tvrtki u Hrvatskoj
PROFITABILNOST
Zaba na vrhu: Čak pet banaka među deset najprofitabilnijih tvrtki u Hrvatskoj
ZAGREB - Listu prošlogodišnjih dobitaša više nego uvjerljivo predvodi Zagrebačka banka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE