GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča

EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 13:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grad Poreč, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na obali Jadrana, će u izazovnim vremenima globalne pandemije korona virusa biti u mogućnosti dovršiti ključni infrastrukturni projekt zahvaljujući kreditu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od €6 milijuna.

Projekt uključuje obnovu i nadogradnju postojeće kanalizacijske mreže te izgradnju četiriju novih postrojenja za obradu otpadnih voda. Nova postrojenja će moći obraditi 3,2 milijuna m3 otpadnih voda godišnje u skladu sa EU propisima. 

Ovaj kredit se nadovezuje na raniji kredit EBRD-a u iznosu od €4 milijuna koji je bio paralelan sa EU strukturnim fondovima. Korisnik kredita je Odvodnja d.o.o. Poreč, komunalno društvo koje pruža usluge prikupljanja i obrade otpadnih voda na području grada Poreča i okolnih općina.
Victoria Zinchuk, direktorica EBRD-a za Hrvatsku je rekla:

“EBRD će nastaviti ulagati u Hrvatsku unatoč pandemiji korona virusa. Grad Poreč i Odvodnja Poreč su naši dugoročni klijenti i presretni smo što smo osigurali ovo dodatno financiranje nužno potrebno za dovršetak ulaganja u mrežu prikupljanja i obrade otpadnih voda.”

Milan Laković, direktor Odvodnje Poreč d.o.o. rekao je:

„Odvodnja Poreč d.o.o. kao investitor provodi jedan od najznačajnijih projekata u vodno-gospodarskom sektoru na ovim prostorima, u okolnostima koje su prožete brojnim izazovima i nepredviđenim okolnostima. EU Projekt Poreč ulazi u posljednju fazu izgradnje infrastrukture za prikupljanje i obradu otpadnih voda grada Poreča i okolice. Veći dio radova, prema trenutačnim planovima aktivnosti, biti će dovršen tijekom 2020. godine. Kreditnim sredstvima odobrenim od strane EBRD-a osigurat će se nesmetana i uspješna provedba projekta, na zadovoljstvo, ne samo sudionika u provedbi projekta, već i građana poreštine, zbog kojih je cijeli projekt osmišljen.“

EBRD je svoj prvi projekt u Hrvatskoj realizirao 1994. godine, a do danas je u Hrvatsku putem 218 projekata uložio više od €3,9 milijardi. Aktivnosti EBRD-a pokrivaju sva područja gospodarstva, s naglaskom na infrastrukturu, korporativni sektor, financijske institucije i energetiku.

Tagovi: Europska banka za obnovu i razvoj, Grad Poreč, Victoria Zinchuk, Milan Laković
PROČITAJ I OVO
Uvođenjem eura dolazi i do promjena u kreditima
KREDITI
Uvođenjem eura dolazi i do promjena u kreditima
ZAGREB - Nastavljajući prilagodbu zakonodavstva zbog uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj s početkom iduće godine, Vlada je s ovotjedne sjednice Saboru poslala prijedloge izmjena Zakona o potrošačkim kreditima i Zakona o stambenom potrošačkom kreditiranju, koje promjene donose i kod parametara za promjenjive kamatne stope.
Commerzbank zatvara još 50 poslovnica u Njemačkoj
ZATVARANJE
Commerzbank zatvara još 50 poslovnica u Njemačkoj
FRANKFURT - Njemačka banka Commerzbank planira smanjiti broj podružnica u Njemačkoj s 450 na nešto više od 400.
UniCredit kupio Allianzov udjel u Zagrebačkoj banci
PARTNERI
UniCredit kupio Allianzov udjel u Zagrebačkoj banci
ZAGREB - UniCredit i Allianz objavljuju da su potpisali okvirni ugovor i dva dodatna ugovora o kupoprodaji udjela u Zagrebačkoj banci, s namjerom da otpuste svoje izravne i neizravne dioničke udjele.
Financijske institucije i korporacije imat će važnu ulogu u ESG revoluciji
KONFERENCIJE
Financijske institucije i korporacije imat će važnu ulogu u ESG revoluciji
ZAGREB – U organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) i pod pokroviteljstvom Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. održana je konferencija „Pridružite se ESG revoluciji“.
Njemačke banke uglavnom otporne na krizu
OTPORNOST
Njemačke banke uglavnom otporne na krizu
BERLIN - Njemačke banke i štedionice uglavnom su otporne na krizu, objavile su nadzorne institucije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE