GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča

EBRD financira dovršetak projekta odvodnje grada Poreča
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 13:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grad Poreč, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na obali Jadrana, će u izazovnim vremenima globalne pandemije korona virusa biti u mogućnosti dovršiti ključni infrastrukturni projekt zahvaljujući kreditu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od €6 milijuna.

Projekt uključuje obnovu i nadogradnju postojeće kanalizacijske mreže te izgradnju četiriju novih postrojenja za obradu otpadnih voda. Nova postrojenja će moći obraditi 3,2 milijuna m3 otpadnih voda godišnje u skladu sa EU propisima. 

Ovaj kredit se nadovezuje na raniji kredit EBRD-a u iznosu od €4 milijuna koji je bio paralelan sa EU strukturnim fondovima. Korisnik kredita je Odvodnja d.o.o. Poreč, komunalno društvo koje pruža usluge prikupljanja i obrade otpadnih voda na području grada Poreča i okolnih općina.
Victoria Zinchuk, direktorica EBRD-a za Hrvatsku je rekla:

“EBRD će nastaviti ulagati u Hrvatsku unatoč pandemiji korona virusa. Grad Poreč i Odvodnja Poreč su naši dugoročni klijenti i presretni smo što smo osigurali ovo dodatno financiranje nužno potrebno za dovršetak ulaganja u mrežu prikupljanja i obrade otpadnih voda.”

Milan Laković, direktor Odvodnje Poreč d.o.o. rekao je:

„Odvodnja Poreč d.o.o. kao investitor provodi jedan od najznačajnijih projekata u vodno-gospodarskom sektoru na ovim prostorima, u okolnostima koje su prožete brojnim izazovima i nepredviđenim okolnostima. EU Projekt Poreč ulazi u posljednju fazu izgradnje infrastrukture za prikupljanje i obradu otpadnih voda grada Poreča i okolice. Veći dio radova, prema trenutačnim planovima aktivnosti, biti će dovršen tijekom 2020. godine. Kreditnim sredstvima odobrenim od strane EBRD-a osigurat će se nesmetana i uspješna provedba projekta, na zadovoljstvo, ne samo sudionika u provedbi projekta, već i građana poreštine, zbog kojih je cijeli projekt osmišljen.“

EBRD je svoj prvi projekt u Hrvatskoj realizirao 1994. godine, a do danas je u Hrvatsku putem 218 projekata uložio više od €3,9 milijardi. Aktivnosti EBRD-a pokrivaju sva područja gospodarstva, s naglaskom na infrastrukturu, korporativni sektor, financijske institucije i energetiku.

Tagovi: Europska banka za obnovu i razvoj, Grad Poreč, Victoria Zinchuk, Milan Laković
PROČITAJ I OVO
Brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje
ŠTEDNJA
Brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje
ZAGREB - U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu - Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe i ove će godine povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje (koji se obilježava 31. listopada) nastaviti s brojnim aktivnostima.
Kamatne marže hrvatskih banaka niže od onih u zemljama Nove Europe
MARŽE
Kamatne marže hrvatskih banaka niže od onih u zemljama Nove Europe
ANALIZA - Analiza kretanja neto kamatne marže banaka u 27 europskih zemalja od kraja 2007. godine naovamo pokazuje da je neto kamatna marža hrvatskih banaka u najvećem dijelu promatranog razdoblja bila niža od prosječne neto kamatne marže u zemljama Nove Europe, kaže se u HUB analizama.
Hrvati mjesečno uštede 479 kuna
UŠTEĐEVINA
Hrvati mjesečno uštede 479 kuna
ZAGREB - Svijest hrvatskih građana o važnosti štednje nije se promijenila zadnjih godinu dana unatoč krizi uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, te ih kao i lani 83 posto smatra da je štedjeti važno, a prosječno na mjesec uštede 479 kuna, pokazala je anketa Erste banke.
TI: Brojne europske banke izbjegavaju porezne obaveze
POREZI
TI: Brojne europske banke izbjegavaju porezne obaveze
LONDON - Upotreba poreznih oaza i agresivno izbjegavanje poreza raširena su pojava među europskim bankama, uključujući talijanske UniCredit i Intesu Sanpaolo i francuski Societe Generale, pokazalo je izvješće Transparency Internationala (TI).
HNB: Vrijednost bezgotovinskih transakcija u pet godina skočila 47 posto
SKOK
HNB: Vrijednost bezgotovinskih transakcija u pet godina skočila 47 posto
ZAGREB - U Hrvatskoj je broj nacionalnih kartičnih platnih transakcija zadnjih pet godina povećan za 58 posto, a ukupna vrijednost transakcija za 47 posto, navodi se u publikaciji Hrvatske narodne banke (HNB) "Bezgotovinske platne transakcije 2019.".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE