GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EBRD i Banca Intesa omogućile bolji pristup finansiranju za preduzetnice

EBRD i Banca Intesa omogućile bolji pristup finansiranju za preduzetnice
FINANSIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2020 / 11:48
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Preduzeća kojima upravljaju žene u Srbiji imaće pristup novoj kreditnoj liniji od 8 miliona evra koju je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila Banca Intesa za finansiranje malih i srednjih preduzeća kojima rukovode žene.

Ovo je četvrta kreditna linija koju EBRD obezbeđuje za Banca Intesa u okviru svog programa Žene u biznisu (Women in Business), koji su podržali donatorski fondovi iz Švedske i Luksemburga.

Kao vodeća banka u Srbiji, Banca Intesa je ključni promoter ekonomske inkluzije žena i do sada je plasirala oko 15 miliona evra kredita preduzećima kojima upravljaju žene. Nova kreditna linija će pomoći banci da zadovolji rastuću tražnju nakon krize izazvane korona virusom i dodatno poboljšati pristup finansiranju za preduzetnice.

Suzana Hargitaj, regionalna direktorka EBRD-a za zapadni Balkan i šefica kancelarije u Srbiji, rekla je: „Danas se ponovo udružujemo sa našim dugogodišnjim partnerom, Banca Intesa Beograd, da podržimo preduzeća kojima rukovode žene u Srbiji. Ovo predstavlja važan korak napred u naporima da se podrži ekonomsko uključivanje žena u zemlji u periodu nakon krize izazvane korona virusom.”

Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, izjavila je: „Banca Intesa, u saradnji sa EBRD, nastavlja da jača ekonomski potencijal ženskog preduzetništva, prepoznajući njegov značaj za održivi razvoj domaće privrede. Kao prva banka koja je u Srbiji započela realizaciju EBRD programa Žene u biznisu, do sada smo podržali više od 1.500 inicijativa ženskog preduzetništva, pomažući preduzetnicama da unaprede poslovanje i ostvare svoje razvojne ambicije. U okolnostima u kojima se čitava svetska ekonomija suočava sa negativnim posledicama pandemije, osetljivi segmenti privrede posebno su izloženi udarima krize, zbog čega je neophodno da im i u ovom trenutku olakšamo pristup finansiranju, doprinoseći očuvanju radnih mesta i ukupnom privrednom oporavku naše zemlje.“

EBRD je vodeći institucionalni investitor Srbiji. Banka je do sada uložila više od šest milijardi evra u 267 projekata u zemlji, sa fokusom na razvoj privatnog sektora, unapređenje usluga javnog sektora i zelenu ekonomiju.

Tagovi: Evropska banka za obnovu i razvoj, EBRD, Banca Intesa, preduzetnice, Draginja Đurić
PROČITAJ I OVO
Pristigle tri obvezujuće ponude za preuzimanje Croatia banke
PONUDE
Pristigle tri obvezujuće ponude za preuzimanje Croatia banke

ZAGREB - Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) izvijestila je u petak da je zaprimila tri obvezujuće ponude za kupoprodaju dionica Croatia banke.

Neto dobit HPB-a smanjena 3,2 posto
PAD
Neto dobit HPB-a smanjena 3,2 posto
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 164,9 milijuna kuna, što je 3,2 posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, podaci su iz financijskog izvješća te banke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Neto dobit Zagrebačke banke potonula 32%
POTONUĆE
Neto dobit Zagrebačke banke potonula 32%
ZAGREB - Dobit Zagrebačke banke nakon oporezivanja u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 874,7 milijuna kuna, što je 32 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kada je iznosila 1,29 milijardi kuna.
Deloitte: Vodeće banke u Hrvatskoj zaostaju u funkcionalnosti digitalnog bankarstva
ISTRAŽIVANJA
Deloitte: Vodeće banke u Hrvatskoj zaostaju u funkcionalnosti digitalnog bankarstva
ZAGREB – Covid-19 promijenio je bankarstvo i ubrzao razvoj digitalnih kanala. Šezdeset posto banaka zatvaralo je svoje podružnice ili skratilo njihovo radno vrijeme. Međutim, brojne su banke isto tako uvele nova digitalna svojstva, kao što su potpuno digitalni procesi, na primjer otvaranje računa (34 %), metode za identifikaciju i provjeru na daljinu (23 %) i metode za beskontaktno plaćanje (18 %).
Brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje
ŠTEDNJA
Brojne aktivnosti PBZ-a uoči obilježavanja Svjetskog dana štednje
ZAGREB - U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu - Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe i ove će godine povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje (koji se obilježava 31. listopada) nastaviti s brojnim aktivnostima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE