GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Euromoney i ove godine proglasio Zagrebačku banku najboljom bankom za financiranje trgovine u Hrvatskoj

Euromoney i ove godine proglasio Zagrebačku banku najboljom bankom za financiranje trgovine u Hrvatskoj
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2022 / 13:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - I ove godine, prema Euromoneyjevoj Anketi o financiranju trgovine, UniCredit je prepoznat kao najbolja globalna banka za financiranje trgovine čime je dodatno učvrstio svoju vodeću poziciju na tržištu osvojivši 22 nagrade u različitim kategorijama i regijama.

Anketa koja se provodi već jedanaestu godinu prikuplja povratne informacije od više od 11 tisuća tvrtki i financijskih institucija te pruža uvjerljive dokaze o stručnosti UniCredita kada se radi o proizvodima, vrhunskoj usluzi klijentima i dubokom razumijevanju temeljnih europskih tržišta.

Banke se ocjenjuju u dvije kategorije - „Najbolja usluga”, koja ocjenjuje razinu korisničke usluge, i „Tržišni lider”, koji kombinira penetraciju, udio poslovanja i podatke o prometu za izradu popisa najboljih banaka za financiranje trgovine.

U izboru „Najbolje usluge“ UniCredit je i ove godine zadržao globalnu vodeću poziciju, a u istoj kategoriji osvojio je mnogo prvih mjesta na rang listama pojedinih država, među kojima je i Hrvatska, odnosno Zagrebačka banka. Sve to ukazuje na iznimnu uslugu za korisnike UniCredita na različitim tržištima.

UniCredit je bio vrlo uspješan i u kategoriji "Tržišni lider", osiguravši prvo mjesto u istočnoj Europi i još deset zemalja, uključujući Hrvatsku.

„Ponosni smo što smo i ove godine prepoznati kao tržišni lider u području financiranja trgovine. Euromoneyevo priznanje rezultat je dugogodišnjeg rada naših timova na praćenju tržišnih zahtjeva i unapređenjima poslovnih rješenja za klijente u ovom području.", poručio je Spas Vidarkinsky, član Uprave Zagrebačke banke.

Luca Corsini, direktor Odjela za transakcije i plaćanja u UniCreditu, o ovome je priznanju rekao: "Tijekom prošle godine naša predanost pružanju najkvalitetnije usluge i rješenja klijentima ostala je čvrsta jer se stalno prilagođavamo novim tržišnim trendovima i pristupima. Ovogodišnje istraživanje o financiranju trgovine potvrđuje te napore i dokazuje kako svojim klijentima nudimo najbolje proizvode na tržištu."

Riccardo Madinelli, direktor Odjela za transakcije i plaćanja Srednje i istočne Europe u UniCreditu, komentirao je: "Ove nagrade stavljaju naglasak na našu stručnost u pružanju vodećih rješenja za financiranje trgovine na našim tržištima i svjedoče da imamo vrijedne kolege ne samo u Srednjoj i Istočnoj Europi već i diljem Grupe. Radujemo se što ćemo našim klijentima nastaviti pružati najbolje usluge na tržištu i inovativne proizvode i u ostatku 2022. godine te u budućnosti."

Priznanja u ovogodišnjoj anketi Euromoney Trade Finance dodatak su sve većem popisu uspjeha i priznanja struke i klijenata u području financiranja trgovine Grupe UniCredit, ali i Zagrebačke banke.

Tagovi: Euromoney, Zagrebačka banka, UniCredit
PROČITAJ I OVO
Ifo: Njemačke banke nešto lakše kreditiraju tvrtke
KREDITIRANJE
Ifo: Njemačke banke nešto lakše kreditiraju tvrtke
BERLIN - Njemačke tvrtke u ožujku su izvijestile da su im banke lakše odobravale kredite nego prethodnih mjeseci, ali je pristup gospodarstva financiranju i dalje kompliciraniji nego inače, objavio je u petak ekonomski institut Ifo.
Fed kaznio Wells Fargo zbog manjkave kontrole rizika
KAZNA
Fed kaznio Wells Fargo zbog manjkave kontrole rizika
WASHINTON - Federalne rezerve (Fed) izrekla je kaznu od 67,8 milijuna dolara Wells Fargu i njegovoj matičnoj tvrtki Wells Fargo & Co jer nisu adekvatno osigurale rizične prakse svoje podružnice Wells Fargo Bank.
Evo kad na bankomate stižu novčanice od 50 i 100 eura
NAJAVE
Evo kad na bankomate stižu novčanice od 50 i 100 eura

ZAGREB - Nakon tri mjeseca na bankomate stižu nove novčanice, od 50 i 100 eura. Do sada su se u većini slučajeva isplaćivale samo one od 10 i 20 eura.

Raiffeisen Bank International zbog pritiska koncentriran na odlazak iz Rusije
ODLAZAK
Raiffeisen Bank International zbog pritiska koncentriran na odlazak iz Rusije
BEČ - Raiffeisen Bank International "koncentrirao" se zbog snažnog pritiska na opcije prodaje ili odvajanja ruskog poslovanja, izjavio je izvršni direktor, dodavši ipak da se ne planiraju potpuno povući jer žele zadržati licencu.
EBRD i Banca Intesa podržavaju mala i srednja preduzeća u Srbiji
PODRŠKA
EBRD i Banca Intesa podržavaju mala i srednja preduzeća u Srbiji
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja je u potpunosti uskladila svoje aktivnosti sa Pariskim sporazumom početkom 2023. godine, obezbedila je sveobuhvatan paket finansiranja za Banca Intesa Beograd, članicu Intesa Sanpaolo grupe, u cilju dalje zajedničke podrške razvoju malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE