GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Global Finance proglasio Zabu najboljom bankom podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Hrvatskoj

Global Finance proglasio Zabu najboljom bankom podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Hrvatskoj
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2021 / 17:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U istraživanju časopisa Global Finance, Grupa UniCredit proglašena je najboljim podskrbnikom nad financijskim instrumentima u Srednjoj i Istočnoj Europi za 2021. godinu.

Ovom nagradom UniCredit nastavlja pobjednički niz koji traje već dvanaest godina za redom. Uz osvajanje prve nagrade u regiji SIE, Grupi je uručena i glavna nagrada za Najboljeg podskrbnika nad financijskim instrumentima u osam pojedinačnih država – Hrvatskoj, Austriji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Mađarskoj, Srbiji i Sloveniji.

Nagrade po regijama i državama dodjeljuje urednički odbor časopisa Global Finance uzimajući u obzir istraživanje tržišta, mišljenja stručnjaka i korisnika usluga podskrbnika nad financijskim instrumentima te podatke dobivene od banaka, kako bi odabrao institucije koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnim tržištima.

Kriteriji uključuju odnose s klijentima, kvalitetu usluge, konkurentnost cijena, jednostavnost rješavanja izvanrednih zahtjeva, tehnološke platforme, post-settlement poslovanje, planove poslovnog kontinuiteta i poznavanje lokalnih propisa i praksi, pri čemu su se UniCredit i Zagrebačka banka svojim stručnim znanjima o regulativi tržišta i usluga povezanih s financijskim instrumentima istaknuli među ostalim bankama.

„Ova nagrada još jedna je potvrda sjajnog dosadašnjeg rada našeg tima u Globalnom transakcijskom bankarstvu i pomoći će u daljnjem jačanju kvalitete usluga skrbništva s ciljem očuvanja vodeće pozicije na tržištu. Bitno je naglasiti da i u ovim izazovnim vremenima kvaliteta usluge konstantno raste što svakako treba zahvaliti i predanom radu svih djelatnika. Upravo takvoj razini izvrsnosti mi težimo u svim područjima u kojima djelujemo“, rekao je Spas Vidarkinsky, član Uprave Zagrebačke banke.

Julia B. Romhanyi, globalna direktorica Skrbništva UniCredit Grupe, dodala je:

„U UniCreditu smo jako ponosni na naše usluge podskrbnika i veliko nam je zadovoljstvo što smo potvrdili svoju poziciju najboljeg podskrbnika financijskim instrumentima u Srednjoj i Istočnoj Europi, uz vodeće pozicije u osam država. Ta postignuća naglašavaju predanost banke, posebno u razdoblju izazova uzrokovanih petnaestomjesečnim promjenama do kojih je došlo uslijed pandemije, a tijekom kojih smo usprkos svemu osigurali dosljedno visoku razinu kvalitete svojih usluga. Predanost našeg izvrsnog tima i naš stalni fokus na pružanje prilagođenih i digitalnih rješenja visoke kvalitete u središtu su našeg uspjeha. Željela bih iskoristiti ovu priliku da zahvalim timu na svom uloženom trudu i, dakako, da zahvalim našim klijentima, koji nam pružaju platformu za ostvarenje tog uspjeha.”

Tagovi: Global Finance, Zagrebačka banka, Spas Vidarkinsky, UniCredit
PROČITAJ I OVO
Ifo: Njemačke banke nešto lakše kreditiraju tvrtke
KREDITIRANJE
Ifo: Njemačke banke nešto lakše kreditiraju tvrtke
BERLIN - Njemačke tvrtke u ožujku su izvijestile da su im banke lakše odobravale kredite nego prethodnih mjeseci, ali je pristup gospodarstva financiranju i dalje kompliciraniji nego inače, objavio je u petak ekonomski institut Ifo.
Fed kaznio Wells Fargo zbog manjkave kontrole rizika
KAZNA
Fed kaznio Wells Fargo zbog manjkave kontrole rizika
WASHINTON - Federalne rezerve (Fed) izrekla je kaznu od 67,8 milijuna dolara Wells Fargu i njegovoj matičnoj tvrtki Wells Fargo & Co jer nisu adekvatno osigurale rizične prakse svoje podružnice Wells Fargo Bank.
Evo kad na bankomate stižu novčanice od 50 i 100 eura
NAJAVE
Evo kad na bankomate stižu novčanice od 50 i 100 eura

ZAGREB - Nakon tri mjeseca na bankomate stižu nove novčanice, od 50 i 100 eura. Do sada su se u većini slučajeva isplaćivale samo one od 10 i 20 eura.

Raiffeisen Bank International zbog pritiska koncentriran na odlazak iz Rusije
ODLAZAK
Raiffeisen Bank International zbog pritiska koncentriran na odlazak iz Rusije
BEČ - Raiffeisen Bank International "koncentrirao" se zbog snažnog pritiska na opcije prodaje ili odvajanja ruskog poslovanja, izjavio je izvršni direktor, dodavši ipak da se ne planiraju potpuno povući jer žele zadržati licencu.
EBRD i Banca Intesa podržavaju mala i srednja preduzeća u Srbiji
PODRŠKA
EBRD i Banca Intesa podržavaju mala i srednja preduzeća u Srbiji
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja je u potpunosti uskladila svoje aktivnosti sa Pariskim sporazumom početkom 2023. godine, obezbedila je sveobuhvatan paket finansiranja za Banca Intesa Beograd, članicu Intesa Sanpaolo grupe, u cilju dalje zajedničke podrške razvoju malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE