GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB se širi u Dalmaciji

HPB se širi u Dalmaciji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2021 / 09:48
Autor: SEEbiz
ZADAR - Hrvatska poštanska banka je 17. lipnja 2021. u Zadru svečano otvorila poslovnicu i Regionalni centar za gospodarstvo, kako bi građanima, poduzetnicima i lokalnoj upravi bila još pristupačnija, uz bržu uslugu i kvalitetniju podršku.

Na području Regionalnog centra Dalmacija - sjever kojem pripadaju Zadarska, Ličko-senjska i Šibensko-kninska županija Hrvatskoj poštanskoj banci povjerenje je iskazalo više od 60 tisuća klijenata. Kao i u cijeloj Hrvatskoj, HPB i na ovom području ima najveću mrežu bankarskih usluga - od ukupno 58 vlastitih poslovnica, 9 je u ovoj regiji, a od 1000 poštanskih ureda u koje je uvedena ponuda Banke u sklopu strateškog partnerstva s Hrvatskom poštom, 120 lokacija je na području spomenute tri županije što je iznimno značajno za mala mjesta i otoke.

- Vjerujem da HPB nije samo veliki broj poslovnica i da nismo samo najrasprostranjenija mreža bankarskih usluga u Hrvatskoj zahvaljujući prisutnosti u mreži poštanskih ureda, nego da smo pored toga i najbitnije - velika podrška ostvarenju vaših obiteljskih i životnih ciljeva, realizaciji vaših manjih i većih investicijskih projekata te pouzdan partner u razvoju vašeg poslovanja. HPB je tu da podrži realizaciju vaših planova i kao što naša misija kaže, tu smo da stvaramo uvjete za bolji život u Hrvatskoj, pogotovo sada, naglasio je na svečanom otvorenju predsjednik Uprave HPB-a Marko Badurina.

Badurina očekuje da su neki od značajnijih izazova svakodnevice s kojima se susrećemo zadnjih godinu i pol ipak iza nas što HPB-u omogućava fokus na zadatak 'biti brži i dostupniji u narednom razdoblju, još više na raspolaganju klijentima koji nas trebaju'. U regiji Dalmacija - sjever HPB bilježi stalni rast broja klijenata u svim segmentima, a nakon uspješnog pripajanja Jadranske banke prije dvije godine svoju je poziciju dodatno osnažila.

HPB je u ovom dijelu Dalmacije financirala projekte kapitalne infrastrukture te je iznimno aktivna u programima subvencioniranih turističkih kredita, dodjele državnih potpora poduzetnicima pogođenima pandemijom kao i posebnim poslovnim suradnjama u kojima županije omogućavaju subvencionirane kamate za malo gospodarstvo, obrtnike, te poduzetništvo mladih, žena i početnika. Banka postiže sve bolje rezultate s APN stambenim kreditima za koje je i ove godine ponudila najniže kamatne stope te je spremna za aktivnu ulogu i u predstojećoj izgradnji POS stanova. 'Veselimo se novim zajedničkim projektima i sve većoj prepoznatljivosti HPB-a kao poželjnog financijskog partnera u cijeloj našoj regiji', kazala je Kristina Špika-Jović, direktorica Regionalnog centra za gospodarstvo za regiju Dalmacija - sjever.

Povodom svečanog otvorenja u Zadru, direktorica Regionalnog centra za stanovništvo Dalmacija - sjever Katarina Grabovac uručila je donaciju vrijednu 40 tisuća kuna za sanaciju ambulante u Ninu ravnateljici Doma zdravlja Zadarske županije Renati Bek. HPB u 2021. obilježava 30 godina poslovanja i 15 godina rada u Zadru te svojim poslovanjem i projektima učvršćuje povjerenje svojih 600 tisuću klijenata diljem Hrvatske, a društveno odgovornim aktivnostima nastoji što više doprinositi zajednici i njezinu napretku.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, Zadarska županija, Ličko-senjska županija, Šibensko-kninska županijaMarko Badurina, Jadranska banka
PROČITAJ I OVO
Neto dobit Zagrebačke banke porasla 5,5%
RAST
Neto dobit Zagrebačke banke porasla 5,5%
ZAGREB - Zagrebačka banka ostvarila je u prvom polugodištu dobit nakon oporezivanja od 818 milijuna kuna, što je 43 milijuna kuna ili 5,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje konsolidirani nerevidirani financijski izvještaj te banke objavljen u ponedjeljak.
Savjet HNB-a: Suglasnost za uprave Zagrebačke banke i Sberbanka
SUGLASNOST
Savjet HNB-a: Suglasnost za uprave Zagrebačke banke i Sberbanka
ZAGREB - Savjet Hrvatske narodne bane (HNB) u petak je dao suglasnost za članove uprava Zagrebačke banke i Sberbanka, a usvojio je i informaciju o statusu i aktivnostima vezanima uz izradu optjecajnih eurokovanica s nacionalnom stranom, priopćeno je iz središnje banke.
Yellen razvojnim bankama: Mobilizirajte kapital za borbu protiv klimatskih promjena
PORUKE
Yellen razvojnim bankama: Mobilizirajte kapital za borbu protiv klimatskih promjena
WASHINGTON - Američka ministrica financija Janet Yellen poručila je u četvrtak čelnicima Svjetske banke i drugih razvojnih banaka da smisle konkretne planove za mobilizaciju znatno više kapitala za borbu protiv klimatskih promjena i smanjenje emisije štetnih plinova.
Kina želi više stranih banaka i osiguravatelja
REGULATIVA
Kina želi više stranih banaka i osiguravatelja
PEKING - Kina će nastaviti otvarati svoj financijski sektor i poboljšavati postupke za ulazak stranih banaka i osiguravajućih društava na domaće tržište, objavila je vlada u Pekingu, prenose državni mediji.
JPMorgan bogato nagradio Dimona kako bi ga zadržao na poziciji CEO-a
POTEZI
JPMorgan bogato nagradio Dimona kako bi ga zadržao na poziciji CEO-a
NEW YORK - JPMorgan bogato je nagradio glavnog izvršnog direktora Jamieja Dimona kako bi ga zadržao na poziciji CEO-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE