GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB se širi u Dalmaciji

HPB se širi u Dalmaciji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2021 / 09:48
Autor: SEEbiz
ZADAR - Hrvatska poštanska banka je 17. lipnja 2021. u Zadru svečano otvorila poslovnicu i Regionalni centar za gospodarstvo, kako bi građanima, poduzetnicima i lokalnoj upravi bila još pristupačnija, uz bržu uslugu i kvalitetniju podršku.

Na području Regionalnog centra Dalmacija - sjever kojem pripadaju Zadarska, Ličko-senjska i Šibensko-kninska županija Hrvatskoj poštanskoj banci povjerenje je iskazalo više od 60 tisuća klijenata. Kao i u cijeloj Hrvatskoj, HPB i na ovom području ima najveću mrežu bankarskih usluga - od ukupno 58 vlastitih poslovnica, 9 je u ovoj regiji, a od 1000 poštanskih ureda u koje je uvedena ponuda Banke u sklopu strateškog partnerstva s Hrvatskom poštom, 120 lokacija je na području spomenute tri županije što je iznimno značajno za mala mjesta i otoke.

- Vjerujem da HPB nije samo veliki broj poslovnica i da nismo samo najrasprostranjenija mreža bankarskih usluga u Hrvatskoj zahvaljujući prisutnosti u mreži poštanskih ureda, nego da smo pored toga i najbitnije - velika podrška ostvarenju vaših obiteljskih i životnih ciljeva, realizaciji vaših manjih i većih investicijskih projekata te pouzdan partner u razvoju vašeg poslovanja. HPB je tu da podrži realizaciju vaših planova i kao što naša misija kaže, tu smo da stvaramo uvjete za bolji život u Hrvatskoj, pogotovo sada, naglasio je na svečanom otvorenju predsjednik Uprave HPB-a Marko Badurina.

Badurina očekuje da su neki od značajnijih izazova svakodnevice s kojima se susrećemo zadnjih godinu i pol ipak iza nas što HPB-u omogućava fokus na zadatak 'biti brži i dostupniji u narednom razdoblju, još više na raspolaganju klijentima koji nas trebaju'. U regiji Dalmacija - sjever HPB bilježi stalni rast broja klijenata u svim segmentima, a nakon uspješnog pripajanja Jadranske banke prije dvije godine svoju je poziciju dodatno osnažila.

HPB je u ovom dijelu Dalmacije financirala projekte kapitalne infrastrukture te je iznimno aktivna u programima subvencioniranih turističkih kredita, dodjele državnih potpora poduzetnicima pogođenima pandemijom kao i posebnim poslovnim suradnjama u kojima županije omogućavaju subvencionirane kamate za malo gospodarstvo, obrtnike, te poduzetništvo mladih, žena i početnika. Banka postiže sve bolje rezultate s APN stambenim kreditima za koje je i ove godine ponudila najniže kamatne stope te je spremna za aktivnu ulogu i u predstojećoj izgradnji POS stanova. 'Veselimo se novim zajedničkim projektima i sve većoj prepoznatljivosti HPB-a kao poželjnog financijskog partnera u cijeloj našoj regiji', kazala je Kristina Špika-Jović, direktorica Regionalnog centra za gospodarstvo za regiju Dalmacija - sjever.

Povodom svečanog otvorenja u Zadru, direktorica Regionalnog centra za stanovništvo Dalmacija - sjever Katarina Grabovac uručila je donaciju vrijednu 40 tisuća kuna za sanaciju ambulante u Ninu ravnateljici Doma zdravlja Zadarske županije Renati Bek. HPB u 2021. obilježava 30 godina poslovanja i 15 godina rada u Zadru te svojim poslovanjem i projektima učvršćuje povjerenje svojih 600 tisuću klijenata diljem Hrvatske, a društveno odgovornim aktivnostima nastoji što više doprinositi zajednici i njezinu napretku.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, Zadarska županija, Ličko-senjska županija, Šibensko-kninska županijaMarko Badurina, Jadranska banka
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE