GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić

HPB: Vrhovni sud dopušta reviziju na presudu u slučaju Puharić
REVIZIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2021 / 12:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u srijedu da je Vrhovni sud donio rješenje kojim dopušta banci podnošenje revizije na presudu u slučaju Jušte Puharića, kao i da je Općinski građanski sud donio rješenje kojim se odgađa prijenos novčanih sredstava tužitelju.

"Vrhovni sud Republike Hrvatske je donio rješenje kojim dopušta Banci podnošenje revizije protiv presude, koje je Banka zaprimila 30. studenog 2021. godine. Prethodno je Općinski građanski sud u Zagrebu donio nepravomoćno rješenje kojim odgađa izdavanje naloga bankama za prijenos izdvojenih novčanih sredstava u postupku izravne naplate tužitelja do odluke o reviziji", navedeno je u obavijesti HPB-a koja se odnosi na spor koji protiv nje vodi bivši klijent Jušte Puharić, koji je zatražio naknadu štete zbog nepravovremenog izvršavanja naloga za prodaju dionica.

Naime, Puharić je dobio pravomoćnu presudu prema kojoj mu ta banka mora isplatiti iznos od oko 12,7 milijuna kuna, sa zakonskim zateznim kamatama, ali kako je ona to odbila učiniti, pokrenuo je ovrhu.

Iz HPB-a su danas poručili da žele transparentno izvijestiti investicijsku javnost i time otkloniti eventualne nepotpune i netočne informacije i interpretacije u medijima.

Istaknuli su i da banka posluje stabilno i ostvaruje iznimno dobre rezultate u svim segmentima poslovanja, a da, iako vjeruju u konačni uspjeh revizije u ovom sporu, financijski učinci drugostupanjske presude iskazani su u javno objavljenim financijskim izvještajima u punom iznosu koji je dosuđen tužitelju, sukladno primjenjivoj regulativi koja propisuje obvezu rezerviranja sredstava.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, Jušte Puharić, HPB Invest
PROČITAJ I OVO
Vujčić: Ne razmišljam o ostavci
GUVERNER
Vujčić: Ne razmišljam o ostavci
ZAGREB - "Pa, sasvim sigurno nismo pogriješili ništa što bih ja vidio da bismo pogriješili. Šteta dolazi ove halabuke što dolazi iz svega toga."
JPMorgan razočarao investitore, dionice tonu
REZULTATI
JPMorgan razočarao investitore, dionice tonu
NEW YORK - Počela je sezona objava poslovnih rezultata američkih korporacija za zadnji kvartal 2021. godine, a prve su krenule neke velike banke koje, barem se čini, još nisu u stanju iskoristiti strmiju krivulju prinosa američkih obveznice.
Banke najavljuju rast naknada
NAKNADE
Banke najavljuju rast naknada
ZAGREB - Banke su najavile da će iznosi naknada i u ovoj godini rasti.
Slučaj Raiffeisen: Savezni vrhovni sud Njemačke potvrdio odluku kojom je prihvaćen tužbeni zahtjev RH
EPILOG
Slučaj Raiffeisen: Savezni vrhovni sud Njemačke potvrdio odluku kojom je prihvaćen tužbeni zahtjev RH
ZAGREB - Savezni vrhovni sud Njemačke odbacio je žalbu Raiffeisen banke i potvrdio odluku Visokog regionalnog suda u Frankfurtu kojom je prihvaćen tužbeni zahtjev RH da je arbitražni postupak, koji se temelji na arbitražnoj klauzuli sadržanoj u austrijsko-hrvatskom BIT-u, nedopustiv, priopćio je u petak DORH.
UniCredit zainteresiran za rusku banku Otkritie
INTERES
UniCredit zainteresiran za rusku banku Otkritie
MILANO - Talijanska banka UniCredit iskazala je interes za kupnju ruske banke Otkritie koja traži potencijalne investitore više od četiri godine nakon što joj je središnja banka pritekla u pomoć, izjavio je upućeni izvor.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE