GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kiyosaki: Credit Suisseu prijeti kolaps

Kiyosaki: Credit Suisseu prijeti kolaps
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2023 / 07:47
Autor: SEEbiz

NEW YORK - Nakon što je američka Silicon Valley Bank (SVB) prošli tjedan na krajnje neočekivan način proglasila bankrot, još jedna bi banka mogla krenuti njezinim stopama.

Riječ je o poznatoj švicarskoj banci Credit Suisse. Barem tako tvrdi financijski stručnjak Robert Kiyosaki s Wall Streeta.

Japanski stručnjak javnosti je poznat po predviđanju propasti američke banke Lehman Brothers 2008. godine.

Svoje najnovije predviđanje dao je samo nekoliko sati prije nego što je švicarska banka priznala da ima "financijske poteškoće".

Podsjetimo, prošli su tjedan američki regulatori zatvorili banku Silicon Valley (SVB) i zaplijenili sve njezine depozite, što je najveći kolaps neke banke u SAD-u od financijske krize 2008. godine.

Govoreći u emisiji "Cavuto: Coast to Coast", na Fox business kanalu, Kiyosaki je istaknuo:

"Trenutni problemi i neuspjeh na tržištu obveznica ukazuju na moguću propast banke Credit Suisse, jer smo imali sličnu situaciju s bankom Lehman Brothers. Regulatori Credit Suisse uočili su financijske probleme tijekom interne kontrole financijskih izvješća, ali smatraju da novonastala situacija neće uzrokovati odlazak klijenata iz banke," Kiyosaki.


Prema njegovim riječima, dionice banke pale su za 5 posto u ranom trgovanju, nakon što je banka objavila godišnje financijsko izvješće u kojem je otkrila gubitak od 8 milijardi dolara u 2022. godini.

Credit Suisse je inače osmi najveći investicijski bankovni sustav u svijetu, a za "slabosti" u izvješću okrivio je "neuspjeh praćenja i održavanja učinkovite promjene u procjeni rizika kako bi se identificirali i analizirali rizici od materijalne važnosti".

Tagovi: Credit Suisse, otpuštanja, Robert KiyosakI, Sillicon Valley Bank, Ulrich Koerner
PROČITAJ I OVO
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
SKOK
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
NEW YORK - JPMorgan Chase povećao je svoje izglede za prihode od investicijskog bankarstva, predviđajući skok od 25% do 30% u drugom tromjesečju potaknut tržištima kapitala, rekao je u srijedu jedan od izvršnih direktora.
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
KREDITI
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
ZAGREB - U drugoj polovici godine može se očekivati povećanje rata kredita koji imaju kamatne stope vezane uz NRS, tu nacionalnu referentnu stopu koja je zapravo trošak izvora financiranja banaka.
Usporio godišnji rast ukupnih depozita
DEPOZITI
Usporio godišnji rast ukupnih depozita

ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju travnja 56,1 mlrd. eura.

NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
PONUDA
NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
LJUBLJANA - NLB je danas objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke. Nudi 20 eura po dionici, minus sve buduće isplate dividende. Ponuda će vrijediti do uključivo 16. kolovoza. NLB želi steći značajan većinski udio u banci sa sjedištem u Beču.
SID banka izdaje 125 milijuna eura obveznica
OBVEZNICE
SID banka izdaje 125 milijuna eura obveznica
LJUBLJANA - SID banka, razvojna i izvozna banka u državnom vlasništvu, odlučila je zbog interesa dobro obaviještenih investitora izdati sedmogodišnje obveznice zatvorenog privatnog izdanja ukupnog nominalnog iznosa od 125 milijuna eura, objavljeno je putem internetskih stranica Ljubljanske burze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE